Kristian Holst AS eier bygget, men Børge Jentoftsen administrere utleiedelen av Holst-lageret på Sama. Hundre veteranbiler, båter, bobiler, campingvogner og motorsykler står lageret i bygget over vinteren. Søndag ettermiddag var køa lang da Jentoftsen åpnet dørene for at folk kunne hente ut doningene.

- Våryr

Jentoftsen beskriver åpningen av lageret som et sikkert vårtegn.

- Det er nesten som å slippe ut en flokk med kyr om våren. Alle er helt gal og ordentlig våryr, hvis man kan si det slik.

Han forventer ikke at alle kjøretøyene skal bli hentet i løpet av 1. mai.

- Det er også spennende å se om kjøretøyene starter. Det har stått en hel vinter, og av og til må vi ha litt ekstra hjelp. Folk er så glade nå, så det er ikke noe problem.

Veteranbil

Robin Andre Gjerdin var blant dem som hentet veteranbilen ut av lageret for sesongen - en Datsun 160 B Stasjonsvogn fra 1972.

- Dette er ikke noe vinterkjøretøy. Det blir litt kjøring om sommeren for å treffe folk fra motorklubben på kaia. Kanskje jeg også tar meg en tur til Austerfjordtreffet, sier Gjerdin.

Jonny Stiby hentet ut båten som har stått i lageret siden september i fjor.

- Jeg fikk kontakt med Børge via bekjente, og heldigvis var det plass til båten her. Tørt, godt og solid bygg - det er helt supert. Nå kan bare sommeren komme, sier Stiby.

Robin Andre Gjerdin er glad for at han kunne kjøre ut sin veteranbil fra Holst-lageret 1. mai. Foto: Åse Hjelvik
Børge Jentoftsen åpnet Holst-lageret for henting av doninger som har stått lagret over vinteren. Da strømmet folk til. Foto: Åse Hjelvik