Ved Nordic Last og Bil i Harstad har Andreas Hyttebakk Paulsen vært nede i grava ved Nordic Last & Buss.

- Jeg er til daglig lærling ved Salminen i Harstad. Jeg gikk på Stangnes i fjor. Vi var da 15 på linja for bilfag, forteller Andreas, som opprinnelig kommer fra Flesnes i Kvæfjord. Nå bor han i Harstad.

- Jeg jobber til daglig med tung kjøretøy hos Salminen. I hovedsak med reperasjoner av lastebiler og buss av Mercedes, forklarer han.

Nyttig trening

- Jeg synes det er et bra opplegg med konkurranse i bilfag. Her får vi oppgaver og testet oss i forskjellige oppgaver, sier han.

- Det er nyttig med tanke på at en skal opp til fagbrevprøve neste sommer, sier lærlingen i bilfag for tunge kjøretøy.

Han og lærlingen Jonas Strand (Norsk Scania) deltok fra Harstad i fylkesmesterskapet for denne type kjøretøy. De andre lærlingene som deltok kom fra Tromsø og Finnsnes.

Lærlinger

Hilde Lilleng ved Yrkesfaglig Opplæringskontor Harstad var på plass ved Nordic Last & Buss fredag.

- For tunge kjøretøy har vi fem oppgaver som skal gjennomføres. Tre av oppgavene gjennomføres på verkstedet ved Stanges videregående skole. To av oppgavene får vi ta på verkstedet til Nordic Last og Buss. De har grav til å sjekke kjøretøyene fra undersiden. Her sjekkes bremsetester og hjulstillinger på de tunge kjøretøyene, forteller Hilde Lilleng, som er daglig leder ved opplæringskontoret i Harstad.

Der jobber også Ann-Elisabeth Bendiksen og Petter Kulseng.

- Vi har det siste året også jobbet med bilfag ved vårt kontor i Harstad. De hadde tidligere et eget kontor i byen, forteller Lilleng.

Kopntoret har det siste året jobbet med å få lærlingplasser til 115 elever fra videregående skole.

-Jeg synes rekrutteringen til bilfag er viktig. Tungtrafikken i Harstad-området er solid. Det er mange firmaer med store kjøretøy.

- Verkstedene i Harstad-området er flinke til å ta inn lærlinger innen fag, sier Hilde Lilleng.

Fredag ettermiddag var det premieutdeling og middag på Bark for deltakerne. Vinnerne i de to klassene vil være kvalifisert for NM-deltakelse i bergen i oktober.

FYLKESMESTERSKAP: Andreas Hyttebakk Paulsen er lærling ved verkstedet til Salminen i Harstad. Fredag deltok han i fylkesmesterskapet i bilfag i Harstad. Foto: Picasa
BILFAG: - Behovet for å utdannet bilmekanikere til tunge kjøretøy er viktig. Derfor deltar også lærlinger i dette bilfaget i fylkesfinale. Det er positivt, sier Hilde Lilleng, daglig leder ved Yrkesfaglig Opplæringskontor Harstad. Foto: Picasa