Nummeret til pårørendetelefonen er 815 02 800, opplyser Vest politidistrikt. Statoil har opprettet et eget pårørendesenter i Bergen. Oljeselskapet har også et eget pårørendenummer: 800 500 20, skriver NTB.

«11 personer funnet, ingen i live. Søket pågår etter de to siste», melder Hovedredningssentralen i en Twitter-melding like før klokken 15.

Av de 13 om bord var 11 nordmenn, én er britisk og én er italiensk, skriver VG.

Politiet i Harstad sier at de ikke har fått melding om at noen fra Midtre Hålogaland politidistrikt har vært om bord ulykkeshelikopteret.

- Vi kjenner ikke til at noen fra regionen var i helikopteret, melder Tommy Johnsen på politistasjonen.

Rundt klokken 14 opplyser Hordaland politidistrikt at det er funnet flere omkomne på land i en kommentar til BT.

- Mange overflatefartøy og mange dykkere satt inn fra brannvesenet, sier operasjonsleder Morten Kronen i politiet klokken 13.55.

Vitner beskriver overfor VG at helikopterets rotor skal ha falt av, før det traff bakken. Deler av helikopteret skal ligge under vann. Statoil har stanset all helikoptertrafikk inntil videre etter ulykken ved Sotra, ifølge Heliport.no.

Det skal ha vært 11 personer og 2 piloter om bord da ulykken skjedde, opplyser politiet.

Totalhavarert

Helikopteret som har styrtet ved Turøy rundt klokken 12 ser ut til å være totalhavarert, opplyser Hovedredningssentralen. Det dreier seg om et helikopter på vei til land fra Gullfaks B-feltet i Nordsjøen.

CHC Helikopter Service bekrefter overfor NTB at det var en av deres maskiner som havarerte ved Turøy fredag. Maskinen som styrtet var et Super Puma-helikopter som har vært involvert i mange ulykker de siste årene.

– Jeg kan bekrefte at ett av våre helikoptre med utgangspunkt i basen på Flesland har vært involvert i en hendelse. Hendelsen skjedde ca. klokka 12.05 og ut over det har vi ikke så mye bekreftet informasjon, sier pressetalsmann Claus Sonberg for CHC Helikopter Service til NTB.

– Tilbakemeldingen vi har fått tyder på at helikopteret stort sett har gått i oppløsning, opplyser redningsleder Bjørn Jarle Åmlid til NTB.

Hørte voldsom eksplosjon

Et fly sirkler over området og observerer, mens redningshelikoptre er på vei fra Sola og Florø og det er sendt luftambulanse fra Bergen. Det er også satt inn båter i området, opplyser Åmlid.

– Vi kan ikke bekrefte at det er observert personer i vannet, sier han.

Det befant seg 13 personer om bord, bekrefter politiet overfor NTB.

Et vitne til ulykken forteller VG om en voldsom eksplosjon rundt 1000 meter unna huset hennes.

– Vi gikk ut av bilen, så kom mannen min løpende. «Flytt dere, flytt dere», ropte han og sa at rotorbladene kunne komme mot oss. Så hørte vi en voldsom eksplosjon, sier Rebecca Andersen til VG.