Torsdag morgen våknet harstadværingene opp til nye tre-armede installasjoner på veiene, eller rettere sagt over veiene. Nå henger det som skal bli bomstasjonene blant annet over Kongsveien (bildet) i Harstadbotn og Steinveien, like nord for Kanebogen skole.

Men det er fortsatt et arbeid å gjøre før alt er klart for bompengeinnkreving. Nærmere bestemt mandag 27. juni klokka 12.00 starter innkrevingen av bompenger i forbindelse med Harstadpakken.

Innkrevingen starter samtidig i syv av åtte bommer. Den åttende og siste bommen settes i drift når tunnelen er ferdig.- Det er ikke nødvendig å bestille AutoPASS-brikke riktig enda. I løpet av mai vil vi gå ut med omfattende informasjon til alle som bor i Harstad og omegn. Da får folk vite alt som er verdt å vite om bompengeinnkrevingen, hvordan man bestiller brikke og så videre, sa Trine-Lise Fossland i Statens vegvesen til ht.no 4. april.

Taksten blir 12 kroner for lett bil og 24 kroner for tung. AutoPASS-avtale gir 10 prosent rabatt og fordeler som timesregel og månedstak. Timesregel er at du betaler for kun én passering uansett hvor mange ganger du passerer en bomstasjon innen en time. Månedstak er at du betaler for maksimalt 60 passeringer i løpet av en måned. Nedbetalingstiden er satt til 15 år.