En skrivefeil i anbudsutlysningen for riving av Rødskolen gir utfordringer til prosjektledelsen, men nyskolen er i rute.

Ved anbudsfristens utløp var det kommet inn to anbud på rivingen. Disse var fra AF Decon og SP-Maskin. De to anbudene var tilnærmet like, bare 2000 kroner skilte dem. SP-Maskin fikk tilslaget, men det protesterte AF-Decon på. Bakgrunen for dette var skrivefeilen i anbudskokumentet. Det sto det at det var 3,5 kilo avfall, mens det riktige skulle være 3,5 tonn, opplyste prosjektleder Bjørn Alling i onsdagens kommunestyremøte.

Vil unngå KOFA

Da feilen ble oppdaget ble advokat kontaktet og man fant fram til en modell for korrekt beregning av behandlingen av avfallet. Det er denne beregningsmåten som AF-Decon protesterer på. SP-Maskin hadde oppdaget skrivefeilen og korrigert for dette i det innsendte anbudet, mens konkurrenten ikke hadde gjort dette. Etter omberegningen kom fortsatt SP-Maskin billigere ut, noe AF-Decon fortsatt ikke godtar.

- Der står saken ennå. Men vi må ta en endelig avgjørelse i løpet av neste uke, sier Alling.

Han frykter at prosjektet kan havne i KOFA, dersom man ikke makter å komme til enighet. KOFA er klageinstansen som skal se til at offentlige anbud behandles rett.

- Det ville være trist å havne i KOFA, men vi må holde framdriftsplanen for skoleprosjektet. For Tjeldsund kommune er det ikke viktig hvem som får tilslaget. Vi ønsker bare jobben gjort, sier Alling.

I rute

Elevene i småskolen er allerede flytta til Elevstua. Planen er at ungdomsskoleelevene skal inn i det gamle bankbygget i byggeperioden. Alling mener det ennå vil ta et par uker før det kan skje. Bakgrunnen for dette er at bankbygget nå klargjøres for skoleformål. Det er blant annet ennå noen pålegg fra Arbeidstilsynet som må innfris.

- I løpet av 14 dagers tid skulle alt være klart for innflytting også i bankbygget, sa Alling.

Utlysningen av anbudet ble 10 dager forsinket. Dette skal ikke ha noen betydning for framdriften, mener Alling.

- Alt skal være klart til byggstart etter fellesferien. Ikke noe tilsier at skolen ikke skal stå ferdig som planlagt til skolestarten høsten 2017, sier Alling.