Idet skipet driver mot land treffer det et skjær og begynner å ta inn vann og står i fare for å tippe rundt. En livbåt med 150 personer går rundt i et forsøk på å nå land og fem personer savnes i bølgene mens fem andre personer ligger livløse på stranden.

Dette er utdrag fra en papirøvelse, såkalt "tabletop exercise", som 56 deltakere ble presentert for under en felles arktisk søk- og redningsøvelse som fant sted i Reykjavik 6. og 7. april. Skulle en lignende situasjon oppstå i virkeligheten vil en slik øvelse kunne bidra til økt effektivitet og bedre resultat av redningsinnsatsen.

Øvelsen, som er den første store fellesøvelsen mellom cruiseoperatører og redningsetatene i Arktis, hadde som formål å styrke samarbeid og informasjonsutveksling, og fokuserte på en masse-evakuering i forbindelse med en skipsulykke i Arktis.

Deltakerne representerte søk- og redningsetater fra seks arktiske nasjoner og cruiseoperatører i Arktis. Dette inkluderte Cannadas kystvakt, Canadas flyvåpen, Finnlands grensevakt, Norges kystvakt, USAs kystvakt, politiet på Island, Arktisk Kommando (som er del av det danske forsvaret) og ICE-SAR (som er Islands sivile beredskapsenhet), samt nærmere 20 av medlemmer personer innenfor cruiseindustrien og andre organisasjoner.

Deltakerne har gitt uttrykk for stor tilfredshet med utbyttet av øvelsen, og ønsker både gjentakelse og videreutvikling av denne typen felles øvelser.