01.50 natt til 31. mars fikk politiet melding om en brann i et bolighus i Øvre Holtet. Fire dager etter brannen sier politiet at de vet hvor brannen startet.

Foretatt undersøkelser

Tommy Johnsen, etterforskningsleder ved Harstad politistasjon, forteller at brannen trolig startet i varmtvannstanken i kjelleren.

- Vi er ferdige med våre undersøkelser. Forsikringsselskapet skal gjøre sine undersøkelser i boligen i dag, sier Johnsen.

Johnsen sier at de største materielle skadene etter brannen var i vaskerom og kjelleroppgang. Resten av boligen har sot- og røykskader.

Fem personer var i huset da brannen startet. Fire personer kom seg ut av huset i god behold. Da politiets første patrulje kom til stedet fikk de vite at det manglet én person. Det viste seg at huseierens kone, en kvinne i begynnelsen av 70-årene, ikke overlevde.

Kullosforgiftning

Det var  71 år gamle Galina Svistounova som omkom i brannen i Øvre Holtet. Den omkomne ble sendt til obduksjon i Tromsø.

- Kvinnen som omkom oppholdt seg i 2. etasje. Alle i huset lå og sov da brannen brøt ut. Beboerne våknet av røyk. Kvinnen var på tur ut av huset, men døde sannsynligvis av kullosforgiftning, sier Johnsen.