Torsdag er det en stor informasjon- og inspirasjonsdag for de som ønsker å starte og drive bedrift. Det hele foregår på forsamlingshuset Fram.

Dagen startet for alvor med Frode Eldevik, gründeren fra Kvæfjord.  Han er glad for at møtet blir arrangert.

- Gründervirksomhet er mitt hjertebarn; og det er viktig at vi kommer sammen og kan snakke om ideer. For man trenger folk rundt seg som gründer, sier Eldevik, som mener det er en borgerplikt å skape noe, hvis man mener at man evner,

- Norge trenger gründere mer enn noen gang, og vi trenger alle å tenke eksport.

Eldevik er utdannet produkt- og industridesigner, og bidrar med alt fra rask visualisering til lansering av produkter. Han var tidlig ute med bruk og salg av 3D-printere, og bruker det for å visualisere egne og andres prosjekter. Men dette har han satt på vent. Eldeviks jobber nå mye med verdens første og eneste trådløse hundebånd, etter en egen ide. Produktet er i siste fase, og Eldevik har testet produktet, som har fått navnet Releashe, på mange hunder, med lovende resultat.

Vi har laget over 200 prototyper av hundeselen. Det er ekstremt mye hjelp i å ha noe håndfast, og det hjelper i beslutningsprosessen; og man kan spare mye penger på å ta gode beslutninger tidlig i prosessen, sier han.

Det gjenstår enda jobb med noe elektronikk før selen er ferdig. Det er enda uklart når produktet når markedet i full skala, men han håper å ha klart det første partiet på et par hundre seler i løpet av et par måneder.

Det er Harstad og Kvæfjord kommune som sammen med Brønnøysundregistrene som er arrangør. Signar Slåttøy, markedskoordinator i Brønnøysundregistrene, var med på stedet.

- Vi hadde kanskje forventet 15- 20 personer, men her er over 50. Det er overveldende og veldig gledelig når vi har så mange offentlige institusjoner med oss for å informere om det å starte og drive egen bedrift.

Signar Slåttøy er markedssjef i Brønnøysundregistrene og er medarrangør for gründerdagen i Kvæfjord. Han er fornøyd med 50 deltakere. Foto: Øivind Arvola