Kråkenes var en av hundre utvalgte som fikk Drømmestipendet på 10 000 kroner fra Norsk kulturråd og Norsk Tipping i juni. Nå gleder han seg til sin første helt egne konsert, «Mathias med venner».

- Jeg tenkte at det hadde vært artig å få det til, så jeg sendte en e-post til Kulturhuset i Harstad om det hadde vært mulig å få gjennomført. Da ble jeg innkalt til møte, og fikk vite at en konsert allerede var planlagt. Jeg ble overrasket, for det hadde jeg ikke trodd. Jeg setter utrolig mye pris på at jeg får lov til å gjennomføre en egen konsert, sier Mathias Kråkenes.

- Det er en konsert jeg har jobbet for lenge, og å nå slike mål er fantastisk. Det er en karriere som profesjonell soloartist jeg ønsker å satse på. Å kunne jobbe med musikk er drømmen min, sier Kråkenes.

Kråkenes begynte å spille piano på Harstad Kulturhus da han var syv år gammel, og begynte tidlig å improvisere. På konserten fremfører han syv egenkomponerte sanger, i tillegg til cover-versjoner av andre artister.

- Sangene til denne konserten begynte jeg å skrive i eksamensperioden i midten av 2014. Etter nesten to år har jeg skrevet nesten 30 sanger, og jeg ønsker å vise noen av de på konserten. Jeg håper at publikum skjønner hvorfor jeg vant Drømmestipendet når de kommer på konserten, forteller han.

Mathias Kråkenes har spilt innslag på større konserter, men har aldri hatt en egen konsert tidligere.

Det er ikke bare konserten 20. april Kråkenes ser frem til. 26. mars slipper han ny singel. Du kan høre to av singelene hans på P3 Urørt.

Simen Aspenes, Mathias Kråkenes og Mats August Bjørn spiller på konserten "Mathias med venner".