harstad: Han mener dette i tillegg til økte kostander når bomringen rundt Harstad kommer i drift vil føre til uforholdsmessige økte kostnader for brukerne.

Uheldig effekt

– Ut i fra de signalene jeg har fått er det snakk om å redusere rabattene for alle som benytter seg av de ulike rabbattordningene, både når det dreier seg om passasjerer og biler. Når bomringen kommer vil det i praksis bety at ibestadværinger nå må betale to ganger for å komme seg til og fra Harstad.

–Når dette kommer noenlunde samtitig er jeg redd det kan få en uheldig effekt også for næringslivet i Harstad som tross alt de fleste fra Ibestad benytter seg av.

Når i tillegg de mange som pendler får økt sitt pendlerfradrag vil de totale kostnadene utgjøre en betydelig sum på årsbasis, sier Brustind, som også etterlyser et bedre busstilbud, spesielt for de som ønsker å velge bussalternativet fra Sørrollnes.

Må bruke bilen

– I Harstadpakken ligger det inne at det skal gå buss fra sentrum til fergeleiet på Sør-Stangnes til alle avgangen derfra. Det er veldig bra. Men man klarer ikke å legge til rette for det samme tilbudet for de som ønsker å benytte buss til og fra Sørrollnes til Hamnvik eller Andørja.

–Det gjør det ikke mulig for pendlere å unngå å måtte ta bilen til Sørrollnes. Derfor akter jeg å ta dette opp med fylkesrådet for se om det er mulig å få til en løsning på dette, sier Brustind.

Han håper også å få fylkesrådet til å se på hvorvidt det er mulig å få innført gratis personbillett på ferga.

– Det ville i så fall blitt et godt miljøtiltak dersom dette fikk folk til å sette igjen bilen og heller ta bussen i stedet, mener han.

Dobbel reisetid

I begynnelsen av mai blir det store endringer i fergetransporten mellom Sør- Stangnes og Rolla i forbindelse med utbedringene av fylkesvei 848 ved Hamran.

– Da starter ferga å gå til Breivoll, og stopper kun på signal på Sørrollnes. Det betyr at reisetiden blir på 80 minutter, det dobbelte av det den er i dag. Jeg håper ikke at prisene som følge av den økte reisetiden øker i den perioden dette står på, selv om jeg vet at dette er under vurdering i fylkeskommunen. I tillegg blir antall avganger halvert til fire per dag.

-Vi prioriteter i denne perioden morgen- og ettermiddagsturene ut i fra pendlernes behov.

Så lenge dette står på frem til slutten av august vil det også bli satt opp skyssbåt mellom Sørrollnes og Breivoll for skoleungdom og arbeidstakere, sier Brustind, som er sikker på at disse endringene er noe Ibestads befolkning vil takle uten for store problemer.