Det er statsadvokatene i Nordland som har tatt ut tiltale mot mannen i 70-årene.

I tiltalen står det at han i perioden 1990 til 12.12.2014, på felles bopel og andre steder øvet jevnlig vold mot sin ektefelle. Han utsatte henne også for sterkt nedsettende og krenkende utsagn. Mishandlingen skal ha skjedd i tilknytning til alkoholmisbruk. Volden kunne ha opphold inntil to måneder.

Volden medførte skader, smerter og frykt for ytterligere voldsbruk. I tiltalen trekkes det fram at han gjentatte ganger sparket henne ut av senga når hun ikke ville ha sex. Ved en anledning i 2014, på en ferietur, sparket han henne i ansiktet, ryggen og lårene. På samme tur truet han med å ta sitt eget liv, hvis hun ikke kom inn på rommet han befant seg. På toppen av dette stengte han henne ute av rommet/leiligheten slik at hun ikke fikk tilgang til klær, sko eller penger.

Senere, ikke på ferieturen, truet han med å ta sitt eget liv med en filetkniv slik at hun måtte be om hjelp fra sin sønn. Han skal også ifølge tiltalen ha nektet henne å oppsøke lege i etterkant av volden, slik at hun måtte vente flere uker på legesjekk, og samtidig leve i frykt for å bli påført alvorlige/farlige skader.

Kristian Fredheim, dommerfullmektig, skal lede saken. Tom Ovesen er forsvarer.