Vi fant han torsdag foran kjøkkenøyen med Berit Strand ved sin side. De var godt i gang med å smake på smårettene som Umami har disket opp med i forbindelse med nyåpningsfesten hosl Tilbords i sentrum av byen.

- Jeg trives godt på kjøkkenet hjemme. Spesielt hvis jeg har fanget ørret, og skal tilberede den for andre. Da kreves det også at en lager en god saus til, sier Bjørn.

- Jeg går god for kokkekunstene til Bjørn. Han er flink til å lage mat, skyter Berit inn.

- Vi er ikke gift. Ikke skriv at vi er det.

- Vi er tremeninger, forklarer Bjørn, når han skjønner at det kan være rom for misforståelser når kjenninger møtes på byen og er i ferd med og bli avbildet.

- Jeg synes det er flott med nye lokaler. Det er blitt mer åpent, og god plass til å gå rundt, sier Bjørn, mens han studerte vareutvalget nøye.

- Her er det alltid noe en kan få bruk for på kjøkkenet hjemme, avslutter Bjørn, som har byttet ut hverdagen med sveiseapparatet med en solid komfyr på kjøkkenet.

Hektisk start

Torsdag morgen hadde Ellen Bendiksen og de ansatte noen hektiske timer hos Tilbords i Storgata.

- Alt er nytt. Bare taket er igjen fra den gamle butikken. - Vi har bygd om hele butikken og hatt stengt i nesten 14 dager, sier Ellen.

Kjøkkenøy

- Dette er en gammel drøm jeg har hatt lenge. En egen kjøkkenøy inne i butikken, sier Knut Bendiksen.

Han driver butikken sammen med sin søster Ellen. De tok i sin tid over driften av butikken etter moren. Til sammen er de syv ansatte på hel- og deltid.

- Jeg har alltid hatt ønske om at det skulle være mulig å få demonstrert kjøkkenutstyr inne i butikken. Nå er jeg fornøyd, sier Bendiksen, som torsdag kunne følge med på hva Sigrid Rafaelsen og Kim-Håvard Larsen fra Umami disket opp med av småretter i den tradisjonsrike butikken. Lang tid

- I 2018 har vi vært i sentrum i 60 år. Butikken ble startet i 1958 av mine foreldre, forteller Knut.

- Vi er en butikk som har svært mange kunder fra våre nabokommuner. I tillegg er flere av våre ansatte fra Kvæfjord eller har røtter til Kvæfjord, sier Bendiksen.

Selv om været var ufyselig, opplevde likevel Ellen og Knut stor tilstrømming til butikken.

– Vi er fornøyde så langt, og setter stor pris på alle positive tilbakemeldinger fra kundene.

PLASS: Tilbords Storgatens Glassmagasin i ny drakt ved nyåpningen 11. februar 2016. Foto: Picasa