Ankeutvalget begrunner sin avgjørelse med ”Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at verken avgjørelsens betydning utenfor den foreliggende sak eller andre grunner tilsier at anken blir fremmet for Høyesterett...”

Dermed blir Hålogaland lagmannsretts dom fra november i fjor stående. Der ble 39-åringen dømt til 90 dager, hvorav 60 dager gjøres betinget.

Den tidligere avdelingslederen hos Elkjøp Harstad, ble frifunnet for å ha oppbevart 26.000 naken- og lettkleddbilder av butikkens kunder, men han ble dømt for snikfilming inne på dametoalettet til de ansatte.

Knivskarp

Forsvarer Kjetil Krokeide mente at hans klient ble dømt på feil lovanvendelse og ville at saken skulle behandles på nytt i Høyesterett.

I dag sier Krokeide at man kan ikke trekke noen konklusjoner etter ankeutvalget nei.

– Det var rett og slett ikke plass til denne saken. Utvalget behandler årlig 55-60 saker, så det er knivskarp konkurranse om å komme innenfor, sier han.

Elkjøp-saken startet da en ansatt oppdaget bikinibilder av hans kjæreste på en harddisk tilhørende butikken. Bildene var lastet ned i forbindelse med en service på kjærestens pc. Politiet fant 26.000 bilder fra butikkens kunder som var lastet ned og ble oppbevart på tiltaltes hjemme pc, eller på butikkens harddisker.

Grovt krenkende

Under etterforskningen kom politiet overraskende over flere filmsnutter som var fra toalettet til de kvinnelige ansatte. Det er disse filmene tiltalte må i fengsel for. Lagmannsretten mente at filmingen var grovt krenkende overfor hans kvinnelige kollega. Filmingen foregikk over en lengre periode. Tiltalte hevdet i retten at han ikke hadde sett filmene, men det trodde ikke retten på. Filmsnuttene visste at kameraet var rettet mot kvinnenes underliv og rumpe.

I tingretten ble 39-åringen dømt til sju måneders fengsel.