Ifølge rapporten vil mellom tre og ni felt være i drift til innen 2030 på nordnorsk sokkel.

– Oljen kommer på land. Aktiviteten øker i nord, og skaper ringvirkninger langs hele kysten, sier direktør Kjell Giæver i Petro Arctic i en pressemelding.

Oljepris styrende

Den årlige lanseringen av Petro Foresight 2030 «Aktivitetsnivået innenfor olje og gass i Nord-Norge» ble gjennomført i Kirkenes i forbindelsen med Kirkeneskonferansen.

– I år har det vært ekstra viktig å ha fokus på den makroøkonomiske situasjonen i analysearbeidet. Også for Nord-Norge vil fremtidig oljepris- og kostnadsutvikling være svært styrende for fremtidig utvikling, sier Giæver.

– Mer attraktive

Petro Foresight 2030 viser bunnen for oljeprisen vil komme i løpet av 2016. Samtidig fortsetter fokuset på kostnader. Om få år vil oljeprisen kunne være henimot 100 dollar fatet, framgår det av analysen.

– Dette er meget positivt for den nordnorske petroleumsutviklingen, og funn i nord vil bli mer attraktive, forklarer Kjell Giæver. – Vår rolle i de globale klimautfordringene må også sette sitt preg på petroleumsutviklingen i nord. Ny teknologi, strenge krav til utslipp og energieffektivitet må legges til grunn for framtidig aktivitet i nord, sier han.

Kostnadene tilknyttet hver enkelt utbygging er redusert i forhold til analysen fra 2014. Årets Petro Foresight 2030 viser at utbygginger i Barentshavet nå kan gjennomføres helt ned til 45 dollar fatet på grunn av kostnadsreduksjoner i bransjen.

Aktørene bak rapporten er Pro Barents, Petro Arctic, Kunnskapsparken Nord, Kunnskapsparken Bodø og Innovasjon Norge i samarbeid med analyseselskapet Rystad Energy. Målet med arbeidet er å synliggjøre mulighetene innenfor olje- og gassnæringen i nord.