Kilkamrennan avsluttet onsdag med fjerde renn og premieutdeling. Hele 238 barn har fullført. Det er ei økning på over 20 prosent fra i fjor.

Alle barna sto øverst på pallen etter målgang. De er vinnere. Også arrangør Kilkam følte seg som en vinner. Samarbeidspartneren underskrev en avtale, og økte sponsorpotten. Den sikrer blant annet at det blir barneskirenn i Kilbotn også i årene framover.

Strålende

Sponsoren stilte opp for å delta på premieutdelingen. Der fikk Bjørn Ludvigsen, rådgiver informasjon og samfunnskontakt i Hålogaland Kraft, se at pengene kommer til nytte.

– Dette er strålende. Her er det mange røde kinn og masse positiv energi, sier Ludvigsen.

Som forelder vet han betydningen barneskirenn har.

– Jeg har selv unger, som har gått slike renn da de var yngre.

Støtte til de frivillige

Som sponsor for Kilkam synes Ludvigsen det er viktig at nettopp barneskirennene er en del av pakken.

– Barn og unge ønsker vi å satse på. For bolyst i by og bygd er denne type aktivitet avgjørende. Da trives folk. For å få det til, er vi totalt avhengig av frivillighet. De som arrangerer, fortjener og trenger også støtte fra oss som sponsor, sier Ludvigsen.

Han er ikke overrasket over rekordoppslutningen i vinter.

– Den er symptomatisk for Kilkam som idrettslag, som har mange engasjerte til å skape god aktivitet i et flott anlegg, sier Ludvigsen.

I Harstad begynner barneskirennene i Folkeparken i neste uke, og på Trondenes er det renn hver mandag fram til påske. Det arrangeres også renn i nabokommunene.

VINNERE: Viktor og Sara Thune Eilertsen til topps på pallen med premier etter årets utgave av Kilkamrennan. Klubbleder Finn Håkon Jørstad (t.v.) landet en ny avtale med Hålogaland Kraft og Bjørn Ludvigsen, som blant annet sikret videre drift av barneskirennene. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
SLITEN: Eddie Adrian Andersen spurtet så hardt at han måtte ta en pust i bakken i målområdet. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
INNSPURT: Seline Martinussen nærmer seg målgang. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FØRST: Kasper Martnes kom i mål noen meter før storesøster Linnea. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø