Hun var ikke sen om å si ja til en visitt, da vi tirsdag fikk muligheten til å være med utbygger Steinar Nilsen (PEAB Nilsen & Haukland) og Runar Bjørkelund og Lars Nyborg (EiendomsMegler1) på en rundtur i Trondenes Boligpark i går.

Takket ja

- Jeg ser frem til å flytte inn i en helt ny og moderne leilighet på et plan i boligparken til høsten, sier Torill.

- Jeg takket ja til og bo her, da jeg fikk forespørsel om å rive familiens gamle hus som sto på tomta der jeg snart skal flytte inn, sier Bille.

Den pensjonerte Harstad-kvinne har mange minner fra Trondenes. Hennes foreldre bygde huset sitt her i 1956.

- I 1985 fikk jeg bygd mitt eget påbygg, forteller hun.

Hun er glad for at hun under ventetiden fikk seg et midlertidig bolig i Trondenesveien 109.

Følger med

- Jeg har siden sist høst daglig godt forbi tomta her på Trondenes. Jeg har fulgt med på bygget som har reist seg sakte men sikkert, sier hun.

- Jeg har lenge vært spent på å se hva som er innenfor. Flott at jeg fikk være med på en rundtur her i dag, sier Trondenes-kvinnen.

Gammel plan

- Det har vært en gammel drøm å få realisert flere boliger i dette området, forteller Steinar Nilsen.

Han var med på å etablere byggefirmaet Nilsen & Haukland. Han og de ansatte solgte for en tid tilbake selskapet til svenske PEAB. Nilsen har trappet ned på arbeidstiden og jobber to av fire uker i måneden.

- Det var i 2007 at vi startet arbeidet med å planlegge et byggeprosjekt i dette aktuelle området. Vi kjøpet to boliger og fjernet disse. Vi kjøpte deretter boligen til Torill Bille. Samt et bygg som stå like ved. Det skal også fjernes. Totalt vil fire bygg bli erstattet med tre blokker, forteller han.

I september skal de to første blokkene være klar for innflytting. Totalt er 27 leiligheter fordelt over tre blokker.

Norconsult har tegnet blokkene.

Moduler

- Mye av bygget er laget i moduler. Betongelementene er laget i Kabelvåg. I dag har vi mange arbeidere fra Litauen her. De har laget elementene i ytterveggene som har en solid isoleringen, opplyser Nilsen. - Lokale firma som Arne H. Johansne vil stå for det elektriske arbeidet, mens Vann & Varme står for installasjon av bad og rød, fortellerNilsen.

Omvisning

- Kommende søndag formiddag vil det være åpen dag for de som ønsker å besøke byggeplassen.

- Da kan de som ønsker å sjekke utsikten fra innsiden ta seg en tur hit til Hagebyveien på Trondenes, opplyser prosjektleder Lars Nyborg og daglig leder i EiendomsMegler 1 i Harstad, Runar Bjørkleund.

Per februar er det få leiligheter igjen i de to første blokken. Mens det er flere ledige i den siste blokken som en har startetet på sist.

PROSJEKT: Utbygger av Trondenes Boligpark, Steinar Nilsen i PEAB Nilsen & Haukland. Foto: Tore Skadal