Både Eivind Nydal og Lennart Edvardsen bor kun få meter fra det som blir påslaget til tunnelen. De mener skjæringen som er laget er vesentlig mer omfattende enn det som fremkommer i den vedtatte reguleringsplanen som de som naboer har skrevet under på, og som har resultert i langt større ulemper enn de kunne forutse på forhånd.

Ikke i mot Veipakken

– Først og fremst ønsker vi å understreke at vi ikke er imot Veipakken, men mener vi som berørte parter må kunne stille spørsmål rundt omfanget denne skjæringen har fått.

–Er den i henhold til den vedtatte reguleringsplanen, og burde ikke vi som nærmeste naboer vært orientert om konsekvensene for oss, knyttet til det omfattende arbeidet som pågår like utenfor stuedørene våre, undres de.

Søker informasjon

– At vi over en periode måtte finne oss i gravearbeider, boring og sprengning var vi forberedt og innstilt på, men at skjæringen etter hvert har kommet kloss opp til Storgata var nok de færreste av oss forberedt på.

–Vi er kjent med at flere av naboene stiller seg de samme spørsmålene. Derfor søker vi nå informasjon om hvorvidt sluttresultatet blir slik det opprinnelig var planlagt, først og fremst knyttet til betongportalen foran tunnelen - eller blir det endringer på disse, lurer Nydal og Edvardsen på.

Kan berolige alle

Prosjektleder Olav Frantzen i Statens vegvesen sier arbeidene med skjæringen til tunnelinnslaget er innenfor den vedtatte reguleringsplanen.

– Jeg kan berolige alle berørte naboer med at det ferdige arbeidet vil bli i henhold til vedtatt reguleringsplan. Anleggsområdet slik det ser ut per i dag kan ikke sammenlignes med hvordan sluttresultatet blir. Selve betongportalen vil komme som planlagt før tunnelåpningen og vil bli støpt inn i terrenget med omkringliggende beplanting og grøntarealer.

–Prisnivået i anbudene som vi nettopp har mottatt er som forventet og på nivå med tidligere kostnadsoverslag, da det blant annet ble tatt høyde for mulige merarbeider på grunn av liten bergoverdekning i portalområdet på Seljestad, sier Frantzen.