Egencia legger ned sin avdeling i Harstad. Kontorene i Narvik, Mo i Rana og Mosjøen vil også bli avviklet.

- Generell trend

Rune Feltman, administrerende direktør i Egencia Norge, bekrefter at det er fattet en beslutning om nedleggelse av syv kontorer i Norge. Ifølge Feltman er årsaken todelt.

- Dette er forretningsreisekontorer som betjener kunder over hele landet. Det er likevel ikke slik at kundene kommer fysisk inn på kontoret for å bestille reiser, sier Feltman, og beskriver en generell trend han har sett i løpet av flere år.

- Flere og flere kunder bestiller reisen selv direkte gjennom våre selvbestillingsløsninger. Denne trenden ble forsterket i fjor. 7 av 10 bestiller på denne måten, sier administrerende direktør i Egencia Norge.

Færre, men større enheter

Han påpeker at det også er en betydelig nedgang i bestilling av forretningsreiser i Norge, som følge av oljekrisen. Selskapet vil fortsatt beholde kontorene i Tromsø og Bodø.

- Alle som vil bli berørt får tilbud om å pendle, jobbe ved et annet kontor innenfor selskapet eller ta sluttpakke. Vi går mot færre, men større enheter fremover.

Reisebyrået, som i fjor skiftet navn fra Via Tours til Egencia Harstad, har fem ansatte. Feltman understreker at nedleggelsen ikke vil skje over natten.

- Lukkingen vil få effekt fra sommeren.