I Gangsåstoppen barnehage avdeling Vika på Stangnes er både voksne og barn vant til at det er elg i nærheten. Men elgen har aldri kommet så nært som da barna var på tur inn i skogholtet i nærheten av barnehagen tirsdag.

- Vi vet at det er elg i nærheten, så vi er påpasselige. I dag så vi ingen da vi gikk mot skogen. Et stykke på veien møtte vi en mann som ba oss være forsiktige. Han sa at det var elg i nærheten, sier Gry Bergvoll.

De voksne begynte å ta barna tilbake til barnehagen, men elgen fulgte etter.

- Vi fikk barna til å gå fortere, men elgen kom fortsatt nærmere. Da brølte jeg. Det hjalp ikke. Barna var ikke redde og de brølte også, sier Bergvoll.

Så tok instinktene overhånd.

- Jeg gjorde det eneste jeg følte jeg kunne gjøre. Jeg sprang mot elgen og ropte. Da skvatt den og sprang et stykke tilbake inn i skogen.

Barna kom seg trygt tilbake til Gangsåstoppen barnehage. Da kom også tankene om hva som kunne ha skjedd.

- Det kunne ha blitt farlig. Akkurat det er ikke noe vi snakker med barna om. Men vi informerer foreldrene når de henter barna i dag, sier Bergvoll.

Hun sier at hun bare var noen få meter fra elgen.

- Jeg kjente lukta av den. I ettertid kjenner jeg at dette var en opplevelse jeg kunne ha vært foruten. Det var litt traumatisk. Men barna, med et par unntak, ble ikke skremt. De er vant til å se elg i området. Det viktigste er at alt gikk bra, sier hun.

Det har vært uvanlig mange elg nært folk på Gangsås- og Stangnes-området den siste tiden. Flere elger har blitt skutt, opplyser politiet. Viltnemda er i dag på jakt etter elgen som fikk nærkontakt med Gangsåstoppen barnehage avdeling Vika.

Tidligere på dagen ble en annen agressiv elg skutt på Trondenes.