Nylig ble det vedtatt av styret i stiftelsen Harstad Folkehøgskole at Trondarnes Musikkbarnehage legges ned før august i år.

For foreldrene kom vedtaket om nedleggelsen som en stor overraskelse. Da Harstad Tidende først skrev om nedleggelsen 1. februar, hadde foreldrene fortsatt et håp om å få snudd nedleggelsesprosessen.

- Vi kan ikke skjønne annet enn at det må være lovstridig, i forhold til forvaltningsloven. Den sier noe om hvordan en prosess som dette skal gjennomføres. Blant annet med tanke på varslingsfrister. Barnehagelovens paragraf 4 sier også noe om informasjonsflyt og medbestemmelsesrett i viktige avgjørelser. Ingen foreldre er tatt med i beslutningsprosessen. Derfor sender vi nå et klagebrev til stiftelsen, sa talsmann for foreldregruppa ved barnehagen, Tommy Kristoffersen til Harstad Tidende da vedtaket var kjent.

Men like før helgen ble det etter flere møter med både styret, foreldre og ansatte fattet nytt vedtak om fortsatt drift i barnehagen. Det opplyser Erlend Welander, rektor ved Harstad Folkehøgskole, i en e-post.

Barnehagen har i dag fem ansatte, og 18 plasser til barn. Per dags dato er det 16 barn i barnehagen.