Nylig ble mannen (35) dømt av Trondenes tingrett til en straff av 120 dager fengsel, 45 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år. Straffen er mildere enn aktors påstand om 120 dagers fengsel.

I årene 2013 til august 2015 ringte han en rekke ganger til til åtte unge kvinner. Oppringingene skjedde på kvelds- og natterstid. Når samtalen ble besvart sa han flere ganger ingenting.

Dømt flere ganger

Tiltalte har innrømmet forholdene og sa i retten at han gjorde det for å få avkobling. Han hevdet at det ikke lå seksuelle motiver bak oppringingene.

I rettsforklaringen sa han at han begynte i 2002. Han ble bøtelagt første gang i 2003/2004. Siden er han blitt bøtelagt og dømt for samme straffbare handlinger. I dag går han til psykolog og driver ikke lenger med dennet form for telefonterror. Selv om hver enkelt hendelse isolert sett ligger i nedre sjikt av straffeloven § 390a, er omfanget av en slik art at overtredelsen samlet sett

Politiet beslagla flere telefoner, datamaskiner, minnepenn og cd-plater. Påtalemyndigheten ville inndra tre demonterte harddisker, åtte eksterne harddisker, en pocket harddisk, sju laptoper, fire tromler med cd-plater, to stasjonære maskiner, fem usb-penner og fire mobiltelefoner.

Beslagla mobiler

Politiet mener disse er brukt til den straffbarehandlingen. Retten var ikke enig med at alt skulle beslaglegges. Telefonene som er brukt til å ringe skal beslaglegges og lagringsmediumet som telefonsnummrene var lagret. Det øvrige materiellet har ikke politiet holdepunkter for at disse er brukt i forbindelse med oppringingene. Retten mener at man kan ikke beslaglegge en datamaskin som er brukt til å søke opp telefonnummer i en katalog på nettet.