Lager største LAN i Harstad på 11 år

HålogaLAN arrangeres i Harstadhallen 18. til 20. mars. Der har de plass til 600 deltakere.

En gjeng entusiaster som teller 8 personer er nå i gang med å planlegge det som blir største LAN i Harstad på mange år. Det sier leder Tony Isaksen til Harstad Tidende.

- Forrige store arrangement av denne typen var Arctic LAN i 2004. Siden da har det ikke vært laget noe på denne størrelsen, sier Isaksen.

Målet er 150 påmeldte, men i hallen er det plass til 600 hvis de skal bruke all plass når arrangementet går av stabelen 18. til 20. mars.

Navnet til arrangementet ble først klart denne uken etter en konkurranse der det kom flere titalls forslag. Vinnernavnet ble HålogaLAN, og forslagsstiller Marius Karlsen får to gratisbilletter som takk.

Isaksen har besøkt mange store LAN rundt om i Norge, deriblant The Gathering og Tromsø-LAN. Senere i år skal han innom verdens største arrangement av denne typen, Dreamhack i Sverige.

Arrangementet i Harstad henter inspirasjon fra andre LAN, og byr på konkurranser i populære spill som Leage of Legends og Counter Strike: Global Offense. Andre konkurranser, i brusdrikking og noe som har med marshmallows å gjøre, er også på planleggingsstadiet.

- Vi som arrangerer dette er i aldersgruppen 16 til 23 år og har bakgrunn fra IKT og service, kokk og servitør, logistikk og transport. Da burde vi ha alt vi trenger, i tillegg til at flere frivillige bidrar på mange områder. Vi håper at arrangementet skal bli en årlig begivenhet, sier Isaksen.

Ps. Vet du ikke hva LAN er for noe? Som regel betyr det at et større eller mindre antall mennesker tar med seg datamaskinene og spiller, har konkurranser og sosialt samhold på en begrenset plass.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Politikerne i tvil om Seljestad er sentrumsnær nok:

Utsetter ny barnehage

Et enstemmig formannskap utsatte i går planene om å starte arbeidetmed et forprosjekt til ny Sletta barnehage til 60 millioner.

Ikke bare førjulsmesse i Stangneshallen:

Flere bein å stå på

Stangneshallen har flere bein å stå på økonomisk.

Kommunen sms-varsler deg om vannforbruket

For å effektivisere innsamlingen av vannmåleravlesninger for bedrifter og private eiendommer, tar Harstad kommune i bruk SMS-varsling.

Kontrollerer byggevirksomhet i Skånland:

Sjekker ut ukjente bygg

Skånland kommune er på offensiven for å avklare om det finnes ulovlige mindre bygg, reist uten byggetillatelse i kommunen. Nå ruller disposisjonssøknadene inn.

Mindre fravær, men:

- De svakeste får vansker

Rektor Ole Martin Linaker sier at det nye reglene for fravær fanger opp elevene som skulker. – Men flere av dem som sliter psykisk og fysisk faller utenfor.

Politikerne i tvil om Seljestad er sentrumsnær nok:

Utsetter ny barnehage

Ikke bare førjulsmesse i Stangneshallen:

Har flere bein å stå på

Spillerjakt i Europa

Sonderingene er i gang, og Medkila-trener Margunn Haugenes vet hva hun må ha inn av spillere.

– Tar høyde for unntak

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) sier at regjeringens fokus ikke bare er på fravær.

Kontrollerer byggevirksomhet i Skånland:

Sjekker ukjente bygg

130 år - 130 historier:

Full av påfunn og handlekraft

Han har vært med på Robinson, og vi husker han som leder for Mjødberget.