Sjekk hvorfor disse ble hedret av ordføreren

F..v. Frode og Brynjar Wikeland (kulturpris), Arnfinn Strand (Miljøpris) og Ole Stig Eidissen (næringslivspris), sammen med ordfører Torbjørn Larsen. Foto: Atle Trondsen

Torsdag kveld var tiden inne for å dele ut kultur,-næringslivs-, og miljøprisene for 2015. Prosessen i forkant har vært slik at kommunens innbyggere kunne stemme på hvem de syntes fortjente prisene. Deretter har levekårsutvalget behandlet forslagene og fattet vedtak.

Fra det tidspunkt forslagene stemples inn i kommunen, er de unntatt offentlighet, og levekårsutvalgets avgjørelse er lukket helt til navnene på prisvinnerne ble offentliggjort under tilstelningen på rådhuset.

Kulturprisen

Kvæfjord kommunes kulturpris ble tildelt Frode Wikeland og Brynjar Wikeland i fellesskap. Begrunnelsen er deres årelange aktive lederskap i Kvæfjord speidergruppe.

Etter at den lokale speiderbevegelsen lå nede en tid, rekrutterer speidergruppa nå barn og unge, både jenter og gutter. De har et høyt aktivitetsnivå både sommer og vinter, heter det i begrunnelsen. Eksempler på dette er at de tar vare på den tradisjonsrike speiderhytta i Kvæfjord-marka, de gjennomfører overnattingsturer i nærområdet, og holder ukentlige speidermøter. De har også vært på plass under regionale speidersamlinger og landsleirer og har representert Kvæfjord på en god måte. Som ledere for speidergruppa er prismottagernes frivillige innsats av uvurderlig betydning for et aktivt, sosialt, holdningsskapende og lærerikt fritidstilbud for barn og unge i kommunen, konkluderes det med.

Næringslivsprisen

Det var Eidissen Merkantil A/S ved Ole Stig Eidissen som ble tildelt kommunens næringslivspris. I begrunnelsen heter det at

bedriftens arbeidsområde er regnskap og rådgivning, som omfatter skjøter, kontrakter, statistikk, budsjett og bedriftsorganisasjon med videre.

Bedriften ble startet i 1988 som deltidsvirksomhet i Straumsbotn, og har i årenes løp utvidet virksomheten til fire hele stillinger, alle bosatt i kommunen, og en årsomsetning på fem millioner kroner

Bedriften sysselsetter også personer i mindre jobber innafor data, rengjøring og vedlikehold, slik at i alt åtte personer står på bedriftens lønningsliste. Bedriften er nå sentralt lokalisert på Borkenes, og har gjort en betydelig innsats med hensyn til en oppgradering og forskjønnelse av uteområdet, som kommer lokalsamfunnet til gode. Bedriften, som har 130 aktive kunder fra Rogaland til Finnmark, server særlig næringslivet i Kvæfjord. Bedriften fremstår som en solid og veldrevet bedrift, og er et aktivum for kommunen, konkluderes det med.

Miljøprisen

-Jeg har jo bare tatt vare på det! Dette er Arnfinn Strands kommentar til seg selv som kommunens miljøprismottaker. Det er for øvrig ikke første gang han har fått pris for sitt arbeid, ettersom han tidligere har fått tildelt Kulturlandskapsprisen i Troms av Fylkesmannen og fylkeskommunen. Bakgrunnen for Kvæfjord kommunes miljøpris er den samme: Strand har gjennom flere år restaurert alle eldre bygninger knyttet til eiendommen, og tilbakeført til sitt eldste kjente utseende. Og det med godt resultat. Likeså er jorda holdt i hevd slik at den fremstår som et velholdt kulturlandskap. -Jeg har ikke gjort mer enn hva som er naturlig å gjøre med det en av ansvar for, sier en ydmyk Arnfinn Strand, som er en verdig mottaker av kommunens miljøpris.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lørdag kveld blir det ekstra mørkt

Lørdag 25. mars klokka 20.30 slukkes lyset i by og land verden over.

Alle artistene for 2017 klar til Millionfisken:

Postgirobygget og Stokkan klar

Ny gravlund på nordsiden blir vigslet søndag

Førstkommende søndag vil prost Arne Håkonseth foreta vigsling av Nye Tofta gravlund.

SIKTET FOR DRAP I FAUSKEVÅG:

Forlenget varetekt

En mann i 30-årene, som ble varetektsfengslet for fire uker siden, må fortsatt sitte fengslet.

– Vi må kjempe for sykehuset

Frode Bygdnes maner til kamp for sykehuset. Det vel 40 år gamle sykehuset på Kaarbøjordet er så nedslitt og umoderne at det må erstattes med et nytt. Eller moderniseres kraftig.

– Bytt til Harstad Skilag

Han lanserer et bytte fra Medkila til Harstad Skilag fem år etter at han tapte slaget om navneendring forrige gang.

Ny muligheter for barn og unge i Harstad:

Millioner til aktiviteter

Kretslederens oppfordring etter lanseringen av «Idrettsbyen Harstad»:

– Nå må vi unngå splittelse