Sjekk hvorfor disse ble hedret av ordføreren

F..v. Frode og Brynjar Wikeland (kulturpris), Arnfinn Strand (Miljøpris) og Ole Stig Eidissen (næringslivspris), sammen med ordfører Torbjørn Larsen. Foto: Atle Trondsen

Torsdag kveld var tiden inne for å dele ut kultur,-næringslivs-, og miljøprisene for 2015. Prosessen i forkant har vært slik at kommunens innbyggere kunne stemme på hvem de syntes fortjente prisene. Deretter har levekårsutvalget behandlet forslagene og fattet vedtak.

Fra det tidspunkt forslagene stemples inn i kommunen, er de unntatt offentlighet, og levekårsutvalgets avgjørelse er lukket helt til navnene på prisvinnerne ble offentliggjort under tilstelningen på rådhuset.

Kulturprisen

Kvæfjord kommunes kulturpris ble tildelt Frode Wikeland og Brynjar Wikeland i fellesskap. Begrunnelsen er deres årelange aktive lederskap i Kvæfjord speidergruppe.

Etter at den lokale speiderbevegelsen lå nede en tid, rekrutterer speidergruppa nå barn og unge, både jenter og gutter. De har et høyt aktivitetsnivå både sommer og vinter, heter det i begrunnelsen. Eksempler på dette er at de tar vare på den tradisjonsrike speiderhytta i Kvæfjord-marka, de gjennomfører overnattingsturer i nærområdet, og holder ukentlige speidermøter. De har også vært på plass under regionale speidersamlinger og landsleirer og har representert Kvæfjord på en god måte. Som ledere for speidergruppa er prismottagernes frivillige innsats av uvurderlig betydning for et aktivt, sosialt, holdningsskapende og lærerikt fritidstilbud for barn og unge i kommunen, konkluderes det med.

Næringslivsprisen

Det var Eidissen Merkantil A/S ved Ole Stig Eidissen som ble tildelt kommunens næringslivspris. I begrunnelsen heter det at

bedriftens arbeidsområde er regnskap og rådgivning, som omfatter skjøter, kontrakter, statistikk, budsjett og bedriftsorganisasjon med videre.

Bedriften ble startet i 1988 som deltidsvirksomhet i Straumsbotn, og har i årenes løp utvidet virksomheten til fire hele stillinger, alle bosatt i kommunen, og en årsomsetning på fem millioner kroner

Bedriften sysselsetter også personer i mindre jobber innafor data, rengjøring og vedlikehold, slik at i alt åtte personer står på bedriftens lønningsliste. Bedriften er nå sentralt lokalisert på Borkenes, og har gjort en betydelig innsats med hensyn til en oppgradering og forskjønnelse av uteområdet, som kommer lokalsamfunnet til gode. Bedriften, som har 130 aktive kunder fra Rogaland til Finnmark, server særlig næringslivet i Kvæfjord. Bedriften fremstår som en solid og veldrevet bedrift, og er et aktivum for kommunen, konkluderes det med.

Miljøprisen

-Jeg har jo bare tatt vare på det! Dette er Arnfinn Strands kommentar til seg selv som kommunens miljøprismottaker. Det er for øvrig ikke første gang han har fått pris for sitt arbeid, ettersom han tidligere har fått tildelt Kulturlandskapsprisen i Troms av Fylkesmannen og fylkeskommunen. Bakgrunnen for Kvæfjord kommunes miljøpris er den samme: Strand har gjennom flere år restaurert alle eldre bygninger knyttet til eiendommen, og tilbakeført til sitt eldste kjente utseende. Og det med godt resultat. Likeså er jorda holdt i hevd slik at den fremstår som et velholdt kulturlandskap. -Jeg har ikke gjort mer enn hva som er naturlig å gjøre med det en av ansvar for, sier en ydmyk Arnfinn Strand, som er en verdig mottaker av kommunens miljøpris.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Sigrid Ina Simonsen:

Lengtet hjem til Nord-Norge

Sigrid Ina Simonsen forteller om lengselen etter den nordnorske kulturen som brakte henne hjem til Harstad.

Tusener på Festspill-åpning

Om lag 2500 personer hadde funnet veien til åpningen av de 53. Festpill i Nord- Norge

Debuterte i kommunestyret

17 år gamle Tord Morgenlien Killi i ungdommens kommunestyre fikk svært god respons på sitt innlegg om trafikksikkerhet på skoleveien.

Festspillene 2017

Åpningsforestillingen splittet publikum:

Kunst som endringsagent

Tradisjonen tro splittet åpningsforestillingen festspillpublikummet – igjen.

Åpningen av de 53. festspill:

Røft og tøft - men en anelse langdrygt

Himmel og hav! Lenge lå det an til å bli en tvers igjennom fantastisk festspillåpning.

- Jeg er flau og stolt

Det sa vinneren av Stubø-prisen, som ble delt ut lørdag kveld.

Utenriksminister Børge Brende åpnet festspillutstillingen «Subsistence»:

– Godt rom å reflektere i

Utenriksminister Børge Brende åpnet både Festspillene ved sin tale på åpningsseremonien og utstillingen «Subsistence» i Galleri NordNorge.

Bilder fra galleriutstillingen Subsistence

Bildeserie fra åpningen av utstillingen "Subsistence" i Galleri NordNorge

Se bildene fra festspill-åpningen

Se bildene fra åpningen av Festspillene på Kaarbøverkstedet.

Tusener på Festspill-åpning

Om lag 2500 personer hadde funnet veien til åpningen av de 53. Festpill i Nord- Norge

For 21 år siden startet eventyret for Iris

Iris Maria Amundsen har jobbet som frivillig for Festspillene i Nord-Norge hvert eneste år siden 1997.

– Vi tok ikke vare på sjansene våre

Grovfjord-trener Hege Christensen mener de oransjekledde burde tatt poeng borte mot Morild.

Festspillene 2017:

For 21 år siden startet eventyret for Iris

Iris Maria Amundsen har jobbet som frivillig for Festspillene i Nord-Norge hvert eneste år siden 1997.

– Jeg er glad i folk. Spesielt folk som er intenst opptatt av noe

Sigrid Ina Simonsen er ny fylkesråd. Les mer om henne i dette intervjuet.

– Malt i hytt og vær

Janne Vang på Hårny frisørsalong fikk bakoversveis da hun kom på jobb onsdag og oppdaget de gulmalte asfaltveiene på torget.

En skorpion i stål og glass oppunder skogbrynet

Omsorgsboliger, her oppunder tinden? Rådhus, her oppe, nær tregrensa?

Alle politikerne stiller seg bak Anna Rogde

- Alle brenner for Anna Rogde. Det er ikke så ofte at vi i Frp sier ja til å bruke skattebetalernes penger på kulturelle tiltak. Men i dette tilfellet er vi ikke i tvil.