Det var politiet som sendte en begjæring om tvangsinnleggelse.

- Det er riktig. Vi tok et initiativ overfor Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø, og ba om at mannen holdes der inntil vi får en avklaring på hva som videre skal skje. Dette gjorde vi i håp om å bidra til å løse den akutte situasjonen med alle innbruddene, men også for å bidra til at mannen får den hjelpen han har krav på, sier stasjonssjef Morten Hole ved Harstad politistasjon.

- Hvor lenge kan dere holde han i Tromsø?

- Ikke lenge, men jeg ser at dere skriver at det skal foreligge en løsning i løpet av denne uka. I så fall kan han være der til resultatet foreligger. Vi er også i dialog med kommunen, og håper at det også kan åpnes for en langsiktig løsning i løpet av kort tid, sier stasjonssjefen.

- Vi har fått en forespørsel, og har bekreftet at vi kan gi et heldøgnstilbud til 35-åringen fra Harstad.

Det sier daglig leder Monica Nygaard i TBO-Helse AS. Selskapet har kontoradresse på Finnsnes, og er et privat omsorgsfirma som leverer tilpassede bo og omsorgstjenester til personer med spesielle behov. Behandlingen som 35-åringen fra Harstad kan få, vil kunne skje ute på Tranøy gård, der firmaet har et bo- og omsorgstilbud for personer med spesielle behov. TBO-Helse har også mulighet til å etablere tiltak utenfor Tranøy Gård.