Debatten raser fremdeles etter at journalist Anki Gerhardsen mandag kritiserte det hun oppfatter som usunne holdninger frontet av harstadblogger Sophie Elise Isachsen - noe Gerhardsen mener får ukritisk dekning i landets medier.

Her er et utdrag: Problemet er ikke først og fremst at hun har vridd egen kropp ut av naturlige proporsjoner, selv om det er trist nok. Problemet er at hun har en hærskare av småjenter som følger hvert innlegg hun poster med store, beundrende blikk. Men ordentlig tragisk blir det først når pressen behandler en nettside med opp mot 70.000 unike daglige brukere som om det skulle være et dagboknotat som har forvillet seg ut i offentligheten.

Les debattinnlegget fra Anki Gerhardsen om Sophie Elise Isachsen og mediene her

I etterkant har mange tatt Isachsen i forsvar, deriblant bloggkolleger som Emilie Nereng. Nå har også Harstads ordfører, Marianne Bremnes, gitt sin støtte.

- Vi trenger ikke journalistkommentarer som rakker ned på unge jenter, med påskudd om at hun er i offentlighetens søkelys og må tåle det. Vi trenger journalister med folkeskikk, skriver Bremnes på sin Facebook-side.

Hun spør også om en gutt ville fått samme behandling.

Sophie Elise Isachsens egen blogg har hun svart på kritikken. Hun sier der at det er forskjell på konstruktiv tilbakemelding og mobbing. Der skriver hun blant annet dette:

- Jeg håper du journalisten, som skrev "hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise" spør deg selv. Hvorfor ikke? Skal man ikke støtte hverandre, oppmuntre engasjement uansett hvilken farge det kommer forpakket i? Jeg har dessuten møtt mye kritikk. Det er ingen som har båret meg på en trone inn i den posisjonen jeg har nå.

Harstads ordfører sier at det må være lov å vokse seg inn i voksenlivet, selv om det skjer i offentligheten på en populær blogg.

- Jeg ser Sophie Elise som ei ung jente som er i ferd med å gro seg voksen, som sjøl kommenterer på Lindmo at hun har et ønske om å påvirke med annet enn sminketips, jeg ser henne rett og slett som ei jente som er i ferd med å få et bredere fokus enn sminke og klær. Er det ikke slik ungdom blir voksne da? Er ikke Sophie Elise rett og slett ei helt vanlig jente fra Harstad som går fra å være ungdom til å bli voksen, men som på vegen har hatt både en bratt læringskurve og gjort og hatt muligheter til å gjøre saker som andre jenter bare drømmer om, men som hun kanskje ikke hadde gjort nå?

Har ordføreren i Harstad et poeng? Si din mening i vårt kommentarfelt eller på Harstad Tidendes Facebook-side.