Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser på Twitter klokken 22.21 mandag kveld at politiet og ambulanse har rykket ut til Stangnes.

- Det har oppstått en situasjon, skrev politiet i den første meldingen.

Politiet skriver i 23-tiden at en person er knivstukket. Det skal ha skjedd i 1. etasje i en boligblokk på Stangnes. Politiet ble varslet om hendelsen av et familiemedlem like før klokken 22.

Forsøkte å flykte

Den fornærmede i saken er en 38 år gammel kvinne. Den mistenkte er en kjenning av fornærmede, en mann i 30-årene. Antatt gjerningsmann er pågrepet.

Ut i fra det Harstad Tidende har fått opplyst skal ikke personene være kjenninger av politiet.

Harstad Tidendes journalist på stedet forteller at det er to politipatruljer på stedet. To innganger i boligblokken er avsperret, og politiet venter på krimtekniker som skal komme til stedet. Beboere som må bruke disse to inngangspartiene får ikke lov til å gå inn eller ut av blokken.

- Det har vært en hendelse i en leilighet på Stangnes der en person har blitt knivstukket. Etter at hendelsen skal ha skjedd forsøkte fornærmede å flykte ut av leiligheten. Politiet er nå på jakt med hunder i området etter en gjenstand som kan være brukt til å skade, fikk Harstad Tidendes journalist opplyst av politiet i 23-tiden.

Foretar krimtekniske undersøkelser

Politiet har innkalt ekstra mannskap. Forholdet etterforskes av Harstad politistasjon som har satt mye ressurser på saken.

Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon, forteller til ht.no at politiet ikke vet foranledningen til dramaet.

- Vi foretar nå tekniske undersøkelser av vedkommede som er mistenkt. Han vil bli forsøkt avhørt i løpet av natten, sier Hole til ht.no klokken 01.15.

Stasjonssjefen opplyser at politiet har foretatt vitneavhør av personer som har meldt om obeservasjoner fra åstedet.

- Det som skjer videre er at vi har sperret av åstedet som vil bli undersøkt av krimteknikere tirsdag morgen. De er nå på sykehuset for å foreta undersøkelser av mistenkte.

- Alvorlige kuttskader

Hole forteller videre at politiet har søkt etter et våpen som skal ha blitt brukt, men påpeker at de ikke har konkrete opplysninger om hva slags stikkredskap som er brukt.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra sykehuset at fornærmede er alvorlig skadet, operert og stabil. Fornærmede er påført alvorlige kuttskader, sier Hole.

Politiet vet ennå ikke hvilken relasjon det er mellom fornærmede og mistenkte.

- Det vi vet nå er at kvinnen bodde på adressen.

UNN kan også bekrefte at sykehuset har tatt imot en skadd person.

- UNN bekrefter å ha tatt i mot en person etter hendelsen på Stangnes. Vedkommende er innlagt og får behandling ved sykehuset, sier pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Harstad.

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 000

  • Ring 770 18 000 (telefonen er betjent hele døgnet)

  • Send e-post til tips@ht.no

  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS