Thor Mathiassen er tilbake i bilbransjen. Fra nyttår er han daglig leder for den lokale Volvo-forhandleren, Bil i Nord avdeling Harstad.

- Jeg ville tilbake til bilbransjen. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben, og sette meg inn i en ny organisasjon, sier Mathiassen.

Savnet jobben

For mange forbinder 52-åringen med Toyota Harstad. Mathiassen eide og drev Toyota i Harstad fra 1984. For to år siden solgte han det videre, og har siden drevet med forvalting av eiendommer. Det ble imidlertid kjedelig i lengden.

- Jeg savnet kontakt med kunder og kolleger. Etter ett år fant jeg ut at jeg ville tilbake til bilbransjen. Jeg var vant til å ha en travel hverdag, og merket en stor overgang.

Han forteller at han ble godt kjent med kunder da han jobbet i Toyota.

- Det ble som et vennskap. Man blir kjent med mange folk som man setter pris på. Å jobbe i bilbransjen var noe jeg likte å holde på med. Å kun jobbe med eiendom ble for stille for meg. Nå kan jeg ha kontakt med kunder igjen, og blir ikke sittende på et kontor.

Han understreker at han fortsatt vil drive med eiendom i tillegg til jobben på Bil i Nord.

- Det er ikke et daglig arbeid, så det går fint å kombinere det med jobb i bilbransjen, sier Mathiassen.

Ville tilbake

Han forteller at det hittil ikke har vært mange som har visst om at han har skrevet under en arbeidskontrakt for Bil i Nord.

- Folk som kjenner meg godt ble ikke overrasket. De vet at jeg er rastløs. Mitt ønske var å jobbe i bilbransjen lokalt her i Harstad. Det gleder jeg meg til.

Han har heller ingen planer om å skifte jobb.

- Bilbransjen er noe jeg føler jeg kan. Jeg har ikke noe ønske om å begynne på noe helt nytt før jeg pensjonerer meg, sier 52-åringen.