I løpet av noen få dager blir det avklart om Johnsen kan lede 2.-divisjonslaget videre eller ikke.

Johnsen er ønsket både av spillere og ledelse. Utfordringen er at treneren er bosatt i Narvik. I høst kunne han ikke være til stede på treninger slik han var i vår og sommer. Grunnen er jobben som lærer i Narvik, og timeplanen tillot ikke lenger ei løsning der Johnsen var i Harstad halve uka. Dermed kom han ofte bare til fredagsøkter og kamper. Ei grundig evaluering ved sesongslutt skal ha konkludert med at treneren må være mer tilstede.

Etter det Harstad Tidende forstår, kan det gå mot at partene skiller lag som venner hvis ikke en god løsning dukker opp i løpet av uka.

Styreleder Frode Henriksen understreker at det fortsatt jobbes for å finne en praktisk hverdag til det beste for alle parter. Både klubb og trener ønsker mer tid sammen.

– Vi satser fortsatt på at Stian skal være vår a-lagstrener i 2016, sier Henriksen.

Han sier det ikke har funnet sted samtaler med andre trenere, som kan overta dersom løsningen ikke finnes. HIL ønsker ikke å bli stående på bar bakke slik situasjonen var på tilsvarende tid i fjor dersom Johnsen ikke kan fortsette. Potensielle trenerkandidater skal ha meldt interesse for å gjøre en jobb dersom HIL har eller får noe ledig på trenersiden.

Johnsen sier han har lyst til å fortsette jobben han påbegynte med årets 8.-plass, som var godt i overkant av de fleste spådommer før sesongstart i 2.-divisjon.

– Men jeg må ha en jobb i Harstad dersom jeg skal flytte. Hvis det ikke går, må vi tenke på hva som er best for klubben. Nå skal jeg ha en eksamen onsdag, og så regner jeg med at det blir en Harstad-tur for å ha avklarende møter senere i uka, sier Johnsen.

– Kan det være aktuelt å pendle flere ukedager?

– Alt er mulig, sier Johnsen.