HARSTAD: En eller annen gang på søndag ettermiddag eller kveld har tyver tatt seg inn i Stangneslia Barnehage på jakt etter verdisaker.

Trist og skremmende

– Det er bare trist, men også skremmende at slik skjer, sier enhetsleder Gro Dahle ved Gangsåstoppen barnehager, som også inkluderer Stangeslia barnehage, med sine 34 barn. Det er første gang at barnehagen har opplevd innbrudd.

Dahle oppdaget innbruddet søndag kveld. Ei rute i inngangsdøra var knust, og det lå glass i hele inngangspartiet.

Fant penger

– Tyven, eller tyvene har deretter gått rett til kontorene, sparket inn de låste dørene og rasert og romstert. Esker, skuffer og skap var endevendt på jakt etter verdisaker.

–Det er veldig sjelden barnehager oppbevarer penger på huset, men denne gangen hadde vi samlet inn penger for å kjøpe noe, så det lå et par tusen kroner i et skrin på kontoret, sier Dahle oppgitt. Hun har konstatert at tyven også har tatt med bursdagsboka med oversikt over hvem som hadde betalt.

Uberørt

Siden Dahle oppdaget innbruddet såpass tidlig, rakk hun å rydde såpass at ungene ikke har vært berørt av hendelsen.

– Innbruddstyven har ikke vært på avdelingene. De sto urørt, så dagen har gått som planlagt. De ødelagte dørene ble skiftet veldig raskt, så alt ser normalt ut nå, sier Dahle.

Tiltak

Det er foreløpig uklart hvem som har gjort innbruddet, men Dahle setter det i sammenheng med de andre innbruddene som har skjedd den siste tiden.

– Denne situasjonen er utrygt for oss. Innbruddet har skjedd på ettermiddagstid, og det kunne vært folk her. Det skaper utrygghet, sier hun og fortsetter:

– Siden de fant penger her nå, vil de kanskje komme tilbake. Derfor gjør vi noen tiltak. Pengene tas med hver dag, og vi kommer til sette opp oppslag om at vi ikke oppbevarer penger eller verdisaker i barnehagen. Så får vi håpe det hjelper, sier Dahle.

RASK: Nye dører var raskt på plass etter at innbruddstyver hadde tatt seg inn i barnehagen. her er en av kontordørene skiftet ut. Foto: Øivind Arvola