Det utgjør 1734 personer og er på samme nivå som november i fjor. Dette er den laveste november-ledigheten siden 2012. Av disse er det 637 kvinner og 1097 menn.

For landet ligger ledigheten på 2,9 prosent, og tilsvarer 79.159 personer, noe som er en økning på 0,3 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor.

– Arbeidsmarkedet i Troms er svært godt, og har vært det over en lang periode. Det er ikke store variasjoner mellom kommunene og det er lite variasjon i ledighet mellom bransjene. Spesielt Tromsø og kommunene nord i fylket har en svært positiv utvikling med lavere ledighet samtidig som det er høy tilgang til ledige stillinger, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa.

Les også: Gjorde seg attraktive

Som tidligere er det stor etterspørsel etter faglært arbeidskraft innenfor bygg- og anlegg, serviceyrker og butikk- og salgsarbeid.

Samarbeid

NAV-kontorene i fylket har jobbet godt med markedsarbeidet i høst, og har lagt til rette for flere treffpunkt mellom arbeidssøkere og arbeidsgivere i form av blant annet jobbmesser og bransjetreff.

Les også: Sosiale medier er en «konkurrent» til Nav

– Vi har fått gode tilbakemeldinger og håper at samarbeidet med arbeidsgivere har vært med på å bidra til de positive resultatene i markedet, sier Rudaa.

Lavest og høyest

Det er lavest ledighet i Storfjord (1,1 prosent), Tranøy og Bardu (begge 1,2 prosent) og Målselv (1,3 prosent). Høyest ledighet finner vi i Torsken (4,6 prosent) etterfulgt av Kvænangen (3,1 prosent).