Juryen har talt. Fire utøvere fra fire ulike idretter er årets kandidater til Harstad Sparebanks idrettspris - i samarbeid med Harstad Tidende.

De har utkonkurrert en rekke andre kandidater, alt fra lokale mestere til gull og sølvvinnere i norgesmesterskap, spilt inn av våre lesere.

Kandidat 1

Første kandidat er fotballspiller Robin Lorentzen i Harstad Idrettslag. 16-åringen har etablert seg i startoppstillingen til klubbens 2.-divisjonslag, og har også vært fast i troppen til G16-landslagets samlinger og kamper. Landslaget slet riktignok og vant bare to av 13 kamper hvor Lorentzen var involvert i år, og røk ut i innledende kvalifiseringsrunde for EM-sluttspillet. Harstadværingen spilte ni kamper fra start - også da Norge fikk sine eneste seirer over Færøyene og Luxembourg. Det har gjort at han i høst fikk lov til å trene med Stabæk og akademiet til Middlesbrough, og i januar kan få trene med akademiet til Rosenborg.

For å stemme på Robin Lorentzen:

Sent sms til 2399 merket HT IDRETT 1

(5 kr per sms og max 20 stemmer per telefon)

Kandidat 2

Andre kandidat er kickbokser Marlene Farstad Grøttem fra Tjeldsund Kickboxingklubb. 15-åringen vant norgescupen sammenlagt sist sesong, og ble i vår norgesmester. Hun er den yngste i Norge som har klart gullmerket for å kunne konkurrere i ring i fullkontakt. Det fikk hun som 14-åring - fire år før hun egentlig er gammel nok. Farstad Grøttem ble tatt inn på landslaget og konkurrerte i europamesterskapet i sommer, og i høst fikk hun dispensasjon til å hoppe fra ungdomsklassen - over juniorklassen - og inn i senior i det første norgescupstevnet. Der slo hun alle og vant gull.

For å stemme på Marlene Farstad Grøttem:

Sent sms til 2399 merket HT IDRETT 2

(5 kr per sms og max 20 stemmer per telefon)

Kandidat 3

Tredje kandidat er Hilde Aders fra Kvæfjord, som konkurrerer for Tromsø Løpeklubb. 24-åringen har vunnet det meste som kan vinnes i Nord-Norge, og fikk et foreløpig karrierehøydepunkt da hun i høst slo til med seier i nasjonalt og internasjonalt selskap i Oslo Maraton. Aders har også vunnet løp i Tyskland.

For å stemme på Hilde Aders:

Sent sms til 2399 merket HT IDRETT 3

(5 kr per sms og max 20 stemmer per telefon)

Kandidat 4

Fjerde kandidat er Maria Danielsen Altmann fra Harstad Svømmeklubb. Den snart 19 år gamle utøveren vant idrettsprisen i 2013, og har etter trøblete perioder med skader og sykdom slått tilbake i år. Hun vant tre gull under norgesmesterskapet i juli. Først i juniorklassen på 100 meter bryst. Deretter for junior på 50 meter bryst, og senere samme dag gull for senior på samme distanse. Hun fikk også et sølv for senior i samme mesterskap.

For å stemme på Maria Danielsen Altmann:

Sent sms til 2399 merket HT IDRETT 4

(5 kr per sms og max 20 stemmer per telefon)

Kandidat 1: Robin Lorentzen fra Harstad Idrettslag. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
Kandidat 2: Marlene Farstad Grøttem fra Tjeldsund Kickboxingkubb. Foto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik
Kandidat 3: Hilde Aders fra Kvæfjord og Tromse Løpeklubb. Arkivfoto Foto: Junge, Heiko
Kandidat 4: Maria Danielsen Altmann fra Harstad Svømmeklubb. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø Foto: Øyvind Askevold Kaarbø