Klokka 20.10 torsdag kveld sitter Bil i Nord-sjef Karl Erik Aagaard-Nilsen i møte. En raskt titt på telefonen viser fire anrop fra samme person.

- Jeg forsto da at noe var galt. Og ganske riktig, enda en gang - jeg har snart mistet tellinga - kom beskjeden om at samme mann hadde brutt seg inn her hos oss, sier bedriftslederen og forklarer.

- Tyven knuser først en rute i verkstedporten mot Biltema på Stangnesbasen. Da går alarmen, noe han ikke bryr seg om. Så går han inn i utstillingslokalet, og videre inn mot verkstedet. Tilfeldigvis var det fortsatt tre mekanikere på jobb, og da mannen åpner døra til verkstedet blir han oppdaget og legger på sprang. En av mekanikerne griper slegga og løper etter, men mannen kommer seg ut før vi får tak i han. Heldigvis.

Tør ikke være alene

Aagaard-Nilsen sier at hans ansatte ikke lengre tør være alene på jobb.

- Og jeg tar ikke sjansen på å at de skal være her alene. Det hender at jeg er her utover kvelden. Da setter jeg på alt av lys, slår på TV-en og setter verkstedslegga innen rekkevidde.

- Men politiet sier at mannen ikke er farlig.

- Det er lett for politiet å si at mannen ikke er farlig, de kommer oftest mannsterke og bevæpnet. Like enkelt er det ikke for oss andre som rammes gang på gang av alle ugjerningene.

150.000 tapt

Aagaard-Nilsen sier bedriften, som selger Volvo, har tapt cirka 150.000 kroner på tyveriene og skadene som er påført bedriften. Penger de ikke får igjen hos forsikringsselskapet.

- Nei. Skadene er ikke store nok til at vi i hvert tilfelle kommer over egenandelsgrensen. Dermed må vi betale alt selv.

- Hva er det han stjeler?

- Kameraer, mobiltelefoner og nettbrett. Alt lett omsettelige varer som jeg vet han blir kvitt her i byen eller i Narvik. Jeg mistenker at noen står bak og truer han, men det kan jeg ikke bevise. Nå har vi selvsagt låst inn alt dette, men likevel fortsetter innbruddene. Med de økonomiske konsekvensene det får.

Saken henlagt

Det viktigste for meg er å sørge for sikkerheten til mine ansatte. Det forventer jeg skjer. Jeg har selvsagt varslet politiet. De sier at de skal ha møte med kommunen. Men ingenting skjer. Jeg har sluttet å anmelde. Det fører ikke noe sted. Etter en tid kommer standardsvaret – saken henlagt.

Jeg har forstått det slik at mannen havner mellom flere stoler, slik at det ikke er mulig å få gjort noe med denne destruktive oppførselen. I mitt hode blir det helt feil. Nå må noen ta tak, og satt en stopper for alle innbruddene, sier Karl Erik Aagaard-Nilsen.