kvæfjord: I fjor var det første gang julemarkedet ble avviklet uten deltagelse fra linja for naturbruk, som er nedlagt. Til tross for dette, var besøket svært bra, forteller Harald Bjørn Gideonsen på Rå. En liten rundtur på Rå før årets julemarked antyder at julemarkedet absolutt er verd et besøk i år også. Dørene ble åpnet fredag formiddag, og tilbud og aktiviteter fortsetter lørdag.

Julevarer

I restaurant- og matfag-bygget er aktiviteten særlig stor. For mat er jo en viktig ingrediens i julefeiringen. Under kyndig veileding av lærerne Svein Erik Bonnier og Ketil Olsen ser arbeidet ut til å gå med liv og lyst. For her produseres det mat som vi liker særlig godt i jula, syltaflesk, kjøttruller,bakervarer og andre julevarer. Fra tidligere år vet man at kvaliteten på julevarene er høy. I kaféen i internatbygget serveres julegrøt og kaker.

Naturbruk-aktiviteten er ikke helt borte. Elevene i 1. klasse på restaurant- og matfag har ansvaret for et mikro-gårdsbruk, en kjøkkenhage der de produserer diverse produkter for salg i gårdsbutikken.

For barn og voksne

Ellers foregår det aktiviteter for de minste på markedet, som ansiktsmaling og ponniridning, i regi av barne- og ungdomsarbeiderlinja.

I veksthusene får man ikke kjøpt blomster i år. Derimot samarbeider skolen med eksterne produsenter som vil by på tekstiler, glass og mye annet, forteller Harald Bjørn Gideonsen. Og kanskje kommer nissen. Alt skulle dermed ligge til rette for at den gode, gammeldagse førjulsstemingen på Rå vil bli gjenskapt.