Slik forklarer Roger Søfting (46) sin oppsiktsvekkende beslutning om å melde seg ut av Frp og inn i Høyre. At dette skjedde kun to måneder etter at han ble innvalgt som en av åtte Frp-representanter i kommunestyret, har satt sinnene i kok hos hans tidligere partivenner.

”Et svik”

- Etter min mening har Søfting begått et svik overfor Frp. Han er i sin fulle rett til å melde seg ut av vårt parti og inn i Høyre. Men det ville vært mye mer redelig om han hadde søkt om fritak fra sitt verv som medlem av kommunestyret. Så kunne han heller stilt som kandidat på Høyres liste foran valget i 2019.

Det sier en tydelig oppbrakt Eivind Stene, nestleder i Frps kommunestyregruppe. At Søftings politiske overgang er lite populær i Frps rekker, er det ingen tvil om. Gruppa til Hanne CS Iversen er nå redusert fra åtte til sju medlemmer.

Velkommen i Høyre

Mens bitterheta innad i Harstad Frp ikke kan skjules, hilses Søftings politiske overgang med smil og tilfredshet hos Høyres nåværende og tidligere gruppeleder, Marie Modal og Hege Fredheim-Kildal.

- Vi er alltid glade for nye medlemmer. Søfting er hjertelig velkommen i Høyre. Men det er selvsagt ikke uproblematisk når en valgt representant, velger å skifte beite like etter et valg. La meg derfor få presisere at Roger vil stille som uavhengig representant i resten av denne perioden, ikke som medlem av Høyres gruppe. Det sier partiets nye gruppeleder Marie Modal.

SVIKER: Eivind Stene, nestleder i Frps gruppe i kommunestyret, kaller sin tidligere partikamerat Roger Søfting for en sviker. Foto: Frank R. Roksøy