Den store Isbadedagen nærmer seg. Neste helg, lørdag 5. desember, håper arrangørene på at minst 320 personer trør ut i havet ved isbadestranda på Evenskjer.

En som har vært med fire ganger og som allerede har tjuvtrent en del i høst, er sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende.

Han mener regionen bør være full av tøffinger som ikke lar seg skremme av noen få kuldegrader. Nå bruker han anledningen til å utfordre både kjente og ukjente til rekordforsøket på Evenskjer.

- Jeg har lyst til å utfordre min redaktørkollega Inge Bjørn Hansen i Hålogaland Avis. Han bør gå i vannet sammen med meg og flere hundre andre. Og hva med ordfører Marianne Bremnes? Nå har hun veddet med ordførere både her og der i forbindelse med Earth Hour og alltid sluppet unna et iskaldt bad. Nå bør hun kjenne sin besøkelsestid og delta på dette rekordforsøket, sier Henriksen.

Sjefredaktøren slenger samtidig på brannvesenet og politiet på utfordrerlista.

- Brannmennene er jo sporty og viser seg fram i kalendere. Nå har de mulighet til å vise at de er både sporty og tøff. Samtidig synes jeg sykkelmiljøet i Harstad, med Harstad Cykleklubb og CEFO bør stille på et slikt rekordforsøk. Vi må være stolt av å ha en kald norgesrekord i Troms.

Henriksen mener rett og slett at det ikke finnes unnskyldninger for ikke å delta.

- Man melder seg enkelt på isbadingen på nett. Dessuten har arrangørene i år gjort forholdene bedre, ikke minst for mannfolkene som nå kan skifte i et oppvarmet telt.

Stolt viser Henriksen fram det som kan bli et aldri så lite statussymbol framover. En egen eksklusiv topplue med logoen til Den store Isbadedagen. Den vil kun de som har isbadet kunne sikre seg.

- Lua blir et symbol på barskhet og mental styrke. Nå må vi vise hva nordlendingene er laget av. Isbading er ingen big deal. Det er i hodet det sitter. Man bare bestemmer seg og trør til, sier Henriksen.