- Vi kan ikke vedta en plan for Forsvaret uten å vite om det faktisk gir innsparinger og bedre forsvarsevne. Forsvarssjefen vil spare på å legge ned eller flytte kapasiteter, men vi vet ingenting om hva det vil koste oss å bygge opp andre steder. Det holder ikke. Vi må ha alle tall på bordet før vi bestemmer noe som helst, sier Henriksen.

I et spørsmål til Forsvarsministeren påpeker han at økonomiske innsparinger i stor grad er synliggjort, men ikke alternative kostnader ved å flytte kapasiteter.

- Forsvarssjefen vil kutte kostnader ved å flytte helikoptre fra Bardufoss, Alliert treningssenter fra Harstad og Kystvakt fra Sortland. Hva det koster å bygge opp dette andre steder vet vi lite om. Disse tallene må fram før Stortinget gjør vedtak. Noe annet er helt uforsvarlig og uakseptabelt.

- Dersom det for eksempel koster mer å flytte helikoptre eller treningssenter enn å beholde og eventuelt ruste opp, må vi stille spørsmål om forslagene egentlig holder vann, sier Ap-representanten, som stiller følgende spørsmål:

«Vil Forsvarsministeren sørge for at Stortinget gjøres kjent med det totale kostnadsbildet i forbindelse med Forsvarssjefens forslag, der også de alternative kostnadene ved å bygge opp ny kapasitet og bygningsmasse kommer frem?»