Tirsdag formiddag kom julegrana til torget i Harstad sentrum. Dette er ei julegran gjenget i Park- og idrettsseksjonen i Harstad kommune har siklet på lenge.

- Er den ikke flott, spør arbeidsleder Trond Welde.

- Den er hentet fra en privat hage i Elveveien i Harstadbotn. Vi har hatt denne grana i kikkerten mange år, men eierne har ikke hatt lyst til å gi den fra seg. Men i år ringte dem oss og vi er veldig fornøyd, sier Welde.

Han mener de beste julegranene kommer fra private hager.

- I skogen så vokser grana for tett til at de blir stor og fyldig nok.

Før ble julegrana flydd inn til Harstad sentrum. Men av sikkerhetsmessige grunner har man sluttet med det. Nå kommer grana ved hjelp av lastebil.

- Det blir mindre skade på grana om den blir flydd inn. Derfor er vi litt misunnelig på Tromsø, som får flydd inn si julegran. I Tromsø kommer grana flygende inn rett fra havet. Her i Harstad må vi fly over vei, og det blir for vanskelig rent sikkerhetsmessig, sier Welde.

Onsdag morgen setter de på lysene ved hjelp fra Harstad brannvesen. Welde håper gran og lys får stå i fred fra pøbler.

- I fjor var det faktisk ikke hærverkpå julegrana. Når jeg tenker meg om så har vi for første året på lenge heller ikke hatt hærverk på blomsterbedene om sommeren. Det gjør meg kjempeglad, for en periode var vi veldig plaget. Kanskje generasjonen som gjorde hærverket er blitt voksen om kommet på andre tanker, spør arbeidslederen.

Førstkommende fredag blir det offisiell tenning av julelysene på julegrana.