Knut-Erik Sundquist søker næringsfondet om støtte til å etablere en internasjonal klasssisk musikkfestival.

Formannskapet i Harstad skal i dag behandle vel 30 søknader fra mange forskjellige foretak, bønder og ildsjeler som ønsker økonomisk hjelp til å iverksette gode ideer.

Internasjonalt nivå

Proff-musiker Knut-Erik Sundquist er en av søkerne.

Han vil etablere en festival som kvalitetsmessig skal ligge på et internasjonalt toppnivå. Basert på egne nettverk vil han rekruttere artister til et helgearrangement med konserter på utradisjonelle steder og under uvante rammer.

Sundquist legger vekt på at arrangementet skal være et lavterskeltilbud som skal gi spektakulære konserter rundt omkring i Harstad og omegn. Kostnadene til musikkfestivalen er beregnet å komme på 900.000 kroner årlig, og Sundquist håper på en halv million kroner i støtte fra næringsfondet.

– For uklart

Men rådmann Hugo Thode Hansen foreslår i første omgang å avslå søknaden.

– Dette er et svært positivt initiativ. Prosjektet er imidlertid for uklart i sin planlagte gjennomføring og vil trenge et bedre finansielt grunnlag. Dette gjelder både kostnadsvurderinger og behov for inntekter, for eksempel billettinntekter, er rådmannens vurdering.

Næringspark

Langmoan Næringspark søker tilskudd på en kvart million kroner til markedsføring av næringsparken. Selskapet fikk i 2013 50.000 kroner i tilskudd til planlegging, og 100.000 kroner i 2014 til utvikling av næringsparken.

Rådmannens vurdering er at Langmoan Næringspark AS nå går over i en utviklingsfase hvor det er nødvendig å ha fokus på markedsføring som viser hvilke muligheter selskapet kan tilby næringsaktører.

– Selskapet har omfattende planer om markedsaktiviteter som kan føre til etablering av aktivitet og arbeidsplasser. Området på Langmoan inngår i kommuneplanen som et prioritert næringsområde. Rådmannen anbefaler et tilskudd på 100.000 kroner til prosjektet.

Bakgårdsfestivalen søker tilskudd på 85.000 kroner for å videreutvikle festivalen. Rådmannen foreslår å støtte prosjektet med 30.000 kroner. Bakgården ønsker å utvikle, planlegge og gjennomføre nye delprosjekter. Blant annet ønsker man å gjennomføre eget barnemarked, doble antall deltakere og boder på gjenbruksmarkedet.