Kinas handelsvekst øker

Stadig flere kinesere har fått råd til å kjøpe dyre luksusvarer fra utlandet. Foto: AP / NTB scanpix

Kinas handel med omverdenen øker, men handelsoverskuddet falt i september, viser tall fra myndighetene. 

Kina eksporterte varer for 1.566 milliarder kroner i september, en økning på 8,1 prosent fra måneden før. Importen økte med hele 18,7 prosent til 1.340 milliarder kroner.

Handelsoverskuddet endte dermed på 225 milliarder kroner, og dette var en nedgang fra august da handelsoverskuddet var på 371 milliarder kroner.

Handelsoverskuddet med USA var på 222 milliarder kroner i september. Handelsoverskuddet med EU, som er Kinas største handelspartner, endte på 73 milliarder kroner, viser tall fra kinesiske myndigheter.

Det internasjonale pengefondet (IMF) oppjusterte nylig sin prognose for økonomisk vekst i Kina fra 6,7 til 6,8 prosent i inneværende år, og fra 6,2 til 6,5 prosent i 2018.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Theresa Mays bønn til EUs ledere

Storbritannias statsminister Theresa May ber EUs ledere om å vise forståelse for den vanskelige politiske situasjonen hun står i. 

FN: 320.000 rohingya-barn har flyktet fra Myanmar til Bangladesh

Nærmere 600.000 rohingya-muslimer har flyktet fra hjemmene sine i Myanmar til Bangladesh siden slutten av august. Rundt 320.000 av dem er barn, ifølge UNICEF.

Minst 16 sivile døde i flyangrep i Syria

Minst 16 sivile ble drept i et flyangrep i provinsen Deir al-Zor, øst i Syria, torsdag. Flere av dem var barn, melder syrisk eksilgruppe. 

Tarantino sier han var klar over Weinsteins handlinger

Filmregissør Quentin Tarantino, som samarbeidet med overgrepsanklagede Harvey Weinstein om «Pulp Fiction», sier han visste om kollegaens upassende oppførsel.

USA advarer mot terroraksjoner i Senegal

USA advarer amerikanske statsborgere mot fare for terroraksjoner i Senegals hovedstad Dakar. 

Amiff 2017 åpnet:

Knut Andersen på filmfestival:

Nyter film i fødebyen

Heggenelever valgte bort filmfestivalen i Tromsø:

Støtter Amiff i Harstad