Iraks statsminister: Vil ikke angripe kurdere

Iraks statsminister Haider Al-Abadi. Foto: AP/NTB scanpix

Opplysningene om en irakisk offensiv mot irakiske kurdere er «falske nyheter», hevder landets statsminister Haider Al-Abadi.

– Våre væpnede styrker kan ikke og vil ikke angripe våre borgere, uansett om de er arabere eller kurdere. Det ligger en beklagelig agenda bak de falske nyhetene som spres, skriver Abadi på Twitter fredag.

Også generalstaben i den irakiske hæren tilbakeviser opplysningene om en irakisk offensiv rettet mot kurdiske styrker. De irakiske regjeringsstyrkene er kun i gang med en opprydningsoperasjon i områder som er gjenerobret fra IS, hevder generalstaben.

Tidligere fredag meldte nyhetsbyrået AFP at de irakiske soldatene har begynt en offensiv for å gjenerobre Kirkuk-provinsen, som i dag kontrolleres av kurdiske styrker. Kilden til denne opplysningen var en ikke navngitt general.

En reporter for BBC så kolonner med irakiske soldater og sjiamuslimske paramilitære styrker på vei mot Kirkuk torsdag kveld. Irakiske regjeringssoldater har lagt ut bilder av seg selv på sosiale medier som skal være tatt inne i Kirkuk-provinsen.


(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Taxisjåfør fra Bangladesh sto bak bombe i New York

En 27 år gammel taxisjåfør fra Bangladesh utløse en hjemmelaget rørbombe på en T-banestasjon i New York mandag morgen. Kun bombemannen kom til skade.

Trump: Bombeangrep understreker behovet for innvandringsreform 

USAs president Donald Trump mener mandagens feilslåtte terrorangrep, utført av en taxisjåfør fra Bangladesh, understreker behovet for innvandringsreform. 

Lieberman anklager folkevalgte for å være krigsforbrytere

Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman anklager Knesset-representantene fra den arabiske Felleslisten for å være krigsforbrytere.  

Tyrkia kjøper russisk rakettsystem

Russland er i ferd med å sluttføre en stor forsvarskontrakt med Tyrkia, som skal kjøpe et avansert russisk luftvernsystem.

Domstol i Kiev løslot Saakasjvili

Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili, som nå har dukket opp som opposisjonspolitiker i Ukraina, ble mandag løslatt fra varetekt i Kiev.

Videreførte storkontrakt

Polaris Trykk AS har sikret avtale om trykking av 150 millioner kundeaviser for Coop i 2018 og 2019.

– Milepæl for oss

Harstad Cykleklubb har startet på en ny epoke på veien mot ferdigstillelse av Blåbærhaugen Sykkelpark.

130 år - 130 historier:

Iskongen - helt privat

Han dukker opp hver jul. Men hvem er han - egentlig.

Sender ut pressemelding i slutten av uka:

Taus om overgrepssak