Iraks statsminister: Vil ikke angripe kurdere

Iraks statsminister Haider Al-Abadi. Foto: AP/NTB scanpix

Opplysningene om en irakisk offensiv mot irakiske kurdere er «falske nyheter», hevder landets statsminister Haider Al-Abadi.

– Våre væpnede styrker kan ikke og vil ikke angripe våre borgere, uansett om de er arabere eller kurdere. Det ligger en beklagelig agenda bak de falske nyhetene som spres, skriver Abadi på Twitter fredag.

Også generalstaben i den irakiske hæren tilbakeviser opplysningene om en irakisk offensiv rettet mot kurdiske styrker. De irakiske regjeringsstyrkene er kun i gang med en opprydningsoperasjon i områder som er gjenerobret fra IS, hevder generalstaben.

Tidligere fredag meldte nyhetsbyrået AFP at de irakiske soldatene har begynt en offensiv for å gjenerobre Kirkuk-provinsen, som i dag kontrolleres av kurdiske styrker. Kilden til denne opplysningen var en ikke navngitt general.

En reporter for BBC så kolonner med irakiske soldater og sjiamuslimske paramilitære styrker på vei mot Kirkuk torsdag kveld. Irakiske regjeringssoldater har lagt ut bilder av seg selv på sosiale medier som skal være tatt inne i Kirkuk-provinsen.


(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Separatister oppfordrer folk til å tømme bankene i Catalonia

To separatistorganisasjoner i Spania oppfordrer innbyggerne i Catalonia til å tømme bankene i regionen for kontanter. 

Avis: Japans keiser abdiserer i mars 2019

Japans keiser Akihito abdiserer i mars 2019. 83-åringen, som har slitt med helseproblemer de siste årene, er den første keiseren som går av på 200 år. 

Trump et skritt nærmere skattereform

USAs president Donald Trump er kommet et skritt nærmere en skattereform, etter at Senatet godkjente et nytt budsjettforslag torsdag. 

Obama kritiserer USA for gammeldags politikk

Tidligere president Barack Obama er tilbake i politikken, og på et valgmøte i New Jersey torsdag kritiserte han USAs splittende politikk. 

Amiff 2017 åpnet:

Knut Andersen på filmfestival:

Nyter film i fødebyen

Heggenelever valgte bort filmfestivalen i Tromsø:

Støtter Amiff i Harstad