En pågrepet etter skyteepisode i Trelleborg

Illustrasjonsfoto. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix

Politiet i Sverige rykket ut etter meldinger om skyting i Trelleborg i Skåne natt til fredag. Fire menn ble funnet skadd, trolig av skudd. Foto Johan Nilsson / TT / AP / NTB scanpix

En person er pågrepet etter en skyteepisode i Trelleborg sør i Sverige der fire menn ble såret. Hendelsen etterforskes som drapsforsøk.

– En er pågrepet og fem er tatt med til avhør i forbindelse med skytingen, sier Hans Nilsson i politiet i region Sør.

Meldingen om skytingen kom klokken 22.30 og alarmsentralen sendte ut åtte ambulanser. Fire personer ble umiddelbart sendt til sykehusene i Malmö og Lund. Svensk politi bekrefter på sine nettsider at alle fire er menn. Ifølge avisen er to personer i 20-årene alvorlig skadd. En tredje mann sendt til sykehuset i Lund er i samme alder.

– Vi fikk melding om flere skudd sentralt i Trelleborg, og da vi kom til stedet, fant vi flere personer med skuddskader, sa politiets talsmann i region Sør, Fredrik Bratt like før midnatt.

– Vi vet at to har skuddskader, men hvilke skader de andre har kjenner jeg ikke til, sa Bratt ifølge Aftonbladet.

Ifølge bilder fra stedet viser politiet ikledd skuddsikre vester og våpen.

Politiet opplyser at det ble løsnet skudd sted flere steder innenfor et mindre område.

Klokken 0.40 meldte politiet at de har tatt med flere personer inn til avhør. Saken etterforskes som drapsforsøk.

– De er ikke pågrepet, mistenkt for handlingen, men er brakt inn til avhør, og så får vi se hva som kommer fram, sa Bratt. Ifølge opplysninger avisen har fått, ble folk sett løpende fra området der skuddene ble løsnet.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Rwanda anklager Frankrike for medvirkning til folkemord

Rwanda har offentliggjort en rapport der Frankrike anklages for medvirkning til folkemordet i 1994. Landet krever nå full etterforskning av Frankrikes rolle.

Muslimske land: Øst-Jerusalem må anerkjennes som palestinsk hovedstad

Det okkuperte Øst-Jerusalem må anerkjennes som palestinsk hovedstad, heter det i en erklæring fra et toppmøte for over 50 land med stor muslimsk befolkning.

EU-parlamentet støtter neste brexit-runde

EU-parlamentet gir sin støtte til åpningen av neste runde i brexit-forhandlingene, til tross for bekymringer rundt Irland-grensen og EU-borgeres rettigheter.

Meghan Markle feirer jul sammen med dronningen

Nyforlovede prins Harry og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle skal tilbringe første juledag sammen med dronning Elizabeth på Sandringham-godset.

– Israel inviterer Saudi-Arabias kronprins

Israels etterretningsminister har invitert Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman på besøk til Israel, ifølge en saudiarabisk nettavis.