Trumps stabssjef: – Tror ikke jeg får sparken i dag

Opplysninger i amerikanske medier tyder på et anspent forhold mellom Donald Trump og flere av hans nære medarbeidere og partifeller. Foto: AP / NTB scanpix

– Jeg er ikke så frustrert i jobben at jeg tenker på å slutte, forsikrer Donald Trumps stabssjef John Kelly. Han tror heller ikke at han får sparken «i dag».

Den noe uvanlige kommentaren fikk pressefolk til å le under den daglige brifingen i Det hvite hus torsdag.

– Hvis ikke ting forandrer seg, kommer jeg ikke til å slutte. Jeg får ikke sparken, og jeg tror heller ikke at jeg kommer til å sparke noen i morgen, sa Kelly.

– Jeg tror ikke jeg får sparken i dag, og jeg er ikke så frustrert i jobben at jeg tenker på å slutte, la han til.

Flere amerikanske medier har den siste tiden meldt om betydelige spenninger innad i Trumps regjering. Utenriksminister Rex Tillerson skal i sommer ha kalt Trump en idiot og truet med å slutte i jobben, ifølge TV-kanalen NBC.

Lederen for utenrikskomiteen i Senatet, republikaneren Bob Corker, hevdet nylig at Det hvite hus er blitt et eldresenter hvor Trumps medarbeidere strever med å holde styr på presidenten.

Corker advarte også om at Trumps trusler mot andre land på sikt kan utløse tredje verdenskrig.

Magasinet Vanity Fair hevdet i en artikkel denne uka at mange av Trumps medarbeidere bekymrer seg for at presidenten er blitt «ustabil». Artikkelen er basert på opplysninger fra ikke navngitte kilder.

Det hvite hus avviser at det er oppstått problemer og sier til Vanity Fair at presidenten er positiv og i godt humør.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

EU-land krever erstatning fra Israel 

Åtte EU-land krever erstatning fra Israel for solcellepaneler og bygninger som er ødelagt på den okkuperte Vestbredden.

Avis: Japans keiser abdiserer i mars 2019

Japans keiser Akihito abdiserer i mars 2019. 83-åringen, som har slitt med helseproblemer de siste årene, er den første keiseren som går av på 200 år. 

Trump et skritt nærmere skattereform

USAs president Donald Trump er kommet et skritt nærmere en skattereform, etter at Senatet godkjente et nytt budsjettforslag torsdag. 

Obama kritiserer USA for gammeldags politikk

Tidligere president Barack Obama er tilbake i politikken, og på et valgmøte i New Jersey torsdag kritiserte han USAs splittende politikk. 

Theresa Mays bønn til EUs ledere

Storbritannias statsminister Theresa May ber EUs ledere om å vise forståelse for den vanskelige politiske situasjonen hun står i. 

Amiff 2017 åpnet:

Knut Andersen på filmfestival:

Nyter film i fødebyen

Heggenelever valgte bort filmfestivalen i Tromsø:

Støtter Amiff i Harstad