Motstandere av katalansk uavhengighet demonstrerer i Spania

Motstandere av katalansk uavhengighet gjennomfører lørdag demonstrasjoner i Catalonias regionhovedstad Barcelona, Madrid og andre steder i Spania.

Et såkalt «patriotisk» demonstrasjonstog starter i Madrid sentrum ved 12-tiden lørdag. Det organiseres av folk som støtter et forent Spania.

Samtidig skal det fra klokken 12 lørdag holdes folkemøter rundt omkring i landet i regi av en anonym gruppering som støtter dialog for å løse krisen mellom Madrid og Catalonia. Målet er å legge press på ordførere landet rundt.

– Spania er bedre enn dets ledere, heter det i slagord som er sendt ut i sosiale medier i forkant av demonstrasjonene.

– Øyeblikket har kommet for å stå samlet og si til våre ledere at de er uskikket og uansvarlige, heter det i et manifest som den anonyme gruppen har sendt ut.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

AFP: Norsk solenergiselskap med milliardkontrakt i Iran

Få dager etter at USAs president Donald Trump tok til orde for skjerpede sanksjoner mot Iran, har et norsk solenergiselskap inngått en milliardavtale med landet

Polen håper på tyrkisk EU-medlemskap

Polens president Andrzej Duda mener EU bør stille seg positive til Tyrkias EU-søknad. 

Flere omkomne i gruveulykke i Tyrkia

Minst seks gruvearbeidere mistet livet i en ulykke i en kullgruve i det sørøstre Tyrkia, melder tyrkiske medier.

– Bombeangrep mot politibuss i Tyrkia

Minst tolv personer er såret etter at det som trolig var en bombe, eksploderte ved en politibuss sør i Tyrkia, skriver tyrkiske medier.

Katalanere protesterer mot fengsling av ledere

Tusenvis av katalanere la tirsdag ned arbeidet og demonstrerte i protest mot varetektsfengslingen av to separatistledere.