Erdogan: Tyrkiskstøttede syriske opprørere kjemper i Idlib

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan opplyser at syriske opprørere med støtte fra Tyrkia er i gang med en offensiv mot jihadister i Idlib-provinsen. Foto: AP / NTB scanpix

Syriske opprørere som støttes av Tyrkia, har igangsatt en ny offensiv mot jihadister i Idlib-provinsen i Syria, opplyser Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

– Vi går til nye skritt for å ivareta sikkerheten i Idlib. I dag er en svært alvorlig offensiv i gang i Idlib, og denne kommer til å fortsette, sa Erdogan lørdag.

Offensiven ledes av Den frie syriske hær (FSA), en opprørsgruppe som støttes av Tyrkia og som kjemper mot jihadister i Idlib-provinsen nordvest i Syria. Tyrkia har ikke egne soldater på plass i provinsen, uttalte Erdogan lørdag.

Mesteparten av Idlib kontrolleres av jihadister som ikke omfattes av nedtrappingsplanen som Russland, Iran og Tyrkia ble enige om tidligere i høst.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Muslimske land erklærer Øst-Jerusalem som palestinsk hovedstad

Det okkuperte Øst-Jerusalem erklæres som palestinsk hovedstad i en slutterklæring fra onsdagens møte i Samarbeidsorganisasjonen for islamske land (OIC).

Norge bryter forhandlingene med EU om snøkrabbe

EU har bestemt at europeiske fartøyer også i 2018 skal få lisens til å fange snøkrabbe utenfor Svalbard. Norge svarer med brudd i forhandlingene.

Rwanda anklager Frankrike for medvirkning til folkemord

Rwanda har offentliggjort en rapport der Frankrike anklages for medvirkning til folkemordet i 1994. Landet krever nå full etterforskning av Frankrikes rolle.

EU-parlamentet støtter neste brexit-runde

EU-parlamentet gir sin støtte til åpningen av neste runde i brexit-forhandlingene, til tross for bekymringer rundt Irland-grensen og EU-borgeres rettigheter.

Meghan Markle feirer jul sammen med dronningen

Nyforlovede prins Harry og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle skal tilbringe første juledag sammen med dronning Elizabeth på Sandringham-godset.