Åtte døde ved pleiehjem i orkanrammede Florida

En oversvømt gate i Dania Beach i Hollywood i Florida etter ekstremværet Irmas herjinger søndag. Foto: Susan Stocker/South Florida Sun-Sentinel via AP/NTB scanpix

Amerikansk politi etterforsker åtte dødsfall ved et overopphetet pleiehjem som mistet strømmen etter ekstremværet Irma i delstaten Florida.

Over 100 beboere ble evakuert fra institusjonen i byen Hollywood på grunn av intens varme. Tre ble funnet døde på pleiehjemmet da politiet ble oppringt om en person som hadde fått hjerteinfarkt onsdag morgen. Tre andre pasienter døde etter å ha blitt brakt til sykehus. Senere onsdag oppjusterte politiet tallet til fem.

Politisjef Tom Sanchez sier dødsfallene trolig skyldes varmen, men andre årsaker etterforskes også.

– Det er en veldig trist hendelse. Vi tror foreløpig at dødsfallene kan være tilknyttet strømtapet under uværet, sier Sanchez på en pressekonferanse onsdag.

Pleiehjemmets klimaanlegg virket ikke, men politiet kan foreløpig ikke fastslå om all strømforsyningen var borte.

De fleste beboerne som er blitt innlagt onsdag, behandles for pustevansker, dehydrering og lidelser knyttet til overoppheting, opplyser sykehuset.

Floridas guvernør Rick Scott sier han har beordret en gransking fra delstatsmyndighetene.

– Jeg kommer til å aggressivt kreve svar på hvordan denne tragiske hendelsen kunne skje, sier Scott.

Ekstremværet Irma antas å ha krevd minst tolv menneskeliv i Florida, ikke medregnet de åtte som døde i Hollywood onsdag. I tillegg er seks dødsfall blitt knyttet til uværets herjinger i delstatene South Carolina og Georgia.

Flere millioner husstander og bedrifter ble strømløse etter at Irma feide innover sørlige deler av Florida som en kategori 4-orkan søndag.


(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Mona Sahlin dømt for skatteunndragelse i Sverige

Den tidligere lederen for de svenske sosialdemokratene, Mona Sahlin, er dømt til å betale bøter for brudd på skattelovgivningen, melder Aftonbladet.

Trump: Forferdelig angrep i Egypt

USAs president Donald Trump beskriver terrorangrepet mot en moské i Egypt fredag som forferdelig og feigt. Minst 235 mennesker ble drept i angrepet.

235 drept i terrorangrep mot moské i Egypt

Minst 235 personer er drept i et angrep mot en moské i Egypt, ifølge statlig TV. Angripere med skytevåpen meide ned folk som prøvde å flykte fra stedet.

Stoltenberg fordømmer angrepet i Egypt

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer angrepet på en moské i Egypt og kaller det barbarisk. Over 200 mennesker er drept.