Scaramucci: Folk i Det hvite hus prøver å kaste Trump

Anthony Scaramucci var bare kommunikasjonsdirektør i ti dager, men skapte mange overskrifter før han fikk sparken. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

Personer inne i Det hvite hus motarbeider USAs president Donald Trump, hevder tidligere kommunikasjonsdirektør Anthony Scaramucci.

Scaramucci sier i et intervju med ABC News onsdag at «elementer» i Det hvite hus forsøker å «kaste ut» Trump, melder BBC.

Scaramucci fikk sparken i slutten av juli etter bare ti dager i jobben. Det skjedde etter at The New Yorker publiserte uttalelser fra en samtale med en journalist der Scaramucci kritiserte stabssjef Reince Priebus og sjefstrateg Steve Bannon i vulgære ordelag.

Trump har siden han tiltrådte i januar slitt med lekkasjer fra Det hvite hus til amerikanske medier. Ikke navngitte tjenestemenn har ved en rekke anledninger blitt sitert på opplysninger som har satt presidenten og hans administrasjon i et ufordelaktig lys.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Nok en dommer blokkerer Trumps innreiseforbud

Nok en føderal dommer blokkerer USAs president Donald Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet. 

Fristen nærmer seg i Catalonia

Catalonias leder Carles Puigdemont vil erklære uavhengighet dersom den spanske regjeringen fratar regionen selvstyret. Nyvalg kan imidlertid løse striden. 

USA vil styrke båndene til India

USA vil styrke båndene til India, sier utenriksminister Rex Tillerson, som anklager Kina for provoserende oppførsel i Sør-Kinahavet.   

Sessions åpner for å fengsle journalister

USAs justisminister Jeff Sessions utelukker ikke at journalister som gjør jobben sin, kan bli fengslet. 

Frontex: Migrantstrømmen fra Nord-Afrika øker

Antall flyktninger og migranter som tar seg til Europa fra nordafrikanske land, øker på nytt, opplyser EUs grensekontrollbyrå Frontex.

Borettslag ruster kraftig opp

Boligbyggelaget Nord - Bonord - er i gang med et storstilt vedlikeholds- og oppussingsprogram.

Blir regiondirektør i Nav

Fylkesdirektør Grete Kristoffersen i NAV Troms blir regiondirektør i NAV Troms og Finnmark.

Kulturetaten om riving av Strandgata 18A og B:

– Byen mister særpreg

Annerledesklubben

I de fleste lokale klubber snur man seg nå til høyre og venstre for å klare å stille lag til kamper. Foruten i Skånland da. Der er det helt motsatt.