Syrer (21) nekter seg skyldig i å ha planlagt terror i København

Rettssaken mot en ung syrer ble mandag innledet i den tyske byen Ravensburg. Han er tiltalt for å ha villet gjennomføre et bombeangrep i København. 

21-åringen ble tatt med en veske med fyrstikker, fyrverkeri og to kjøkkenkniver idet han var på vei med tog fra Tyskland til København i november i fjor.

Selv sier han at han bare ville hjelpe Den islamske staten (IS), og at han selv ikke hadde tenkt å spille noen aktiv rolle i et eventuelt angrep. Men tysk påtalemyndighet mener at et avskjedsbrev som er funnet på den tiltaltes mobiltelefon, tyder på det motsatte.

Mannen ble i første omgang stanset på grensen mellom Tyskland og Danmark fordi han manglet pass. Dette skal han ha glemt fordi han plutselig fikk det travelt med å komme av sted. Etter en nærmere sjekk ble han pågrepet av tysk politi og varetektsfengslet.

I det angivelige avskjedsbrevet står det blant annet "jeg ber Gud om å ta seg til meg og betrakte meg som en martyr". 21-åringen hevder imidlertid at det ikke var han, men en venn, som kjempet for IS i Libya, som har skrevet brevet.

Ifølge påtalemyndigheten inneholder mobilen også en oppskrift på hvordan man lager en bombe, og flere av ingrediensene som ble funnet i mannens sekk, kan brukes til dette.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Russisk TV-profil vil utfordre Putin

Den russiske TV-profilen og Putin-kritikeren Ksenia Sobtsjak vil stille som kandidat i det russiske presidentvalget neste år.

Homofile pågrepet i Tanzania 

Tolv menn er pågrepet under en aksjon mot homofile i Tanzanias hovedstad Dar es Salaam, opplyser politiet i landet.  

Demokrater og republikanere splittet i synet på likestilling

Demokrater og republikanere i USA er dypt splittet i synet på likestilling, viser en ny undersøkelse. 

Røde Halvmåne slår alarm om situasjonen i Idlib-provinsen

Tyrkias Røde Halvmåne slår alarm om den humanitære situasjonen i Idlib-provinsen i Syria, der 800.000 sivile lever i provisoriske leire. 

Sveriges utenriksminister utsatt for seksuell sjikane

Sveriges utenriksminister Margot Wallström er en av svært mange kvinner som nå forteller at de har opplevd seksuell sjikane, og hun etterlyser politiske tiltak.

Annerledesklubben

I de fleste lokale klubber snur man seg nå til høyre og venstre for å klare å stille lag til kamper. Foruten i Skånland da. Der er det helt motsatt.

Multicultura 2017:

Viser mangfoldet

Stor stein i grøfta

Det virker å være sesong for steinras.