Syrer (21) nekter seg skyldig i å ha planlagt terror i København

Rettssaken mot en ung syrer ble mandag innledet i den tyske byen Ravensburg. Han er tiltalt for å ha villet gjennomføre et bombeangrep i København. 

21-åringen ble tatt med en veske med fyrstikker, fyrverkeri og to kjøkkenkniver idet han var på vei med tog fra Tyskland til København i november i fjor.

Selv sier han at han bare ville hjelpe Den islamske staten (IS), og at han selv ikke hadde tenkt å spille noen aktiv rolle i et eventuelt angrep. Men tysk påtalemyndighet mener at et avskjedsbrev som er funnet på den tiltaltes mobiltelefon, tyder på det motsatte.

Mannen ble i første omgang stanset på grensen mellom Tyskland og Danmark fordi han manglet pass. Dette skal han ha glemt fordi han plutselig fikk det travelt med å komme av sted. Etter en nærmere sjekk ble han pågrepet av tysk politi og varetektsfengslet.

I det angivelige avskjedsbrevet står det blant annet "jeg ber Gud om å ta seg til meg og betrakte meg som en martyr". 21-åringen hevder imidlertid at det ikke var han, men en venn, som kjempet for IS i Libya, som har skrevet brevet.

Ifølge påtalemyndigheten inneholder mobilen også en oppskrift på hvordan man lager en bombe, og flere av ingrediensene som ble funnet i mannens sekk, kan brukes til dette.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Valglokalene i Alabama har stengt

Valglokalene i Alabama, der befolkningen har stemt på en ny senator, har stengt. Det er stor spenning knyttet til hvorvidt Roy Moore eller Doug Jones vinner. 

Kim lover å gjøre Nord-Korea til verdens største atommakt

Kim Jong-un lover å gjøre Nord-Korea til verdens største atommakt, melder statlige medier. 

Tillerson inviterer Nord-Korea til nye forhandlinger

USA er villig til å innlede en ny forhandlingsrunde med Nord-Korea, uten å stille betingelser, sier utenriksminister Rex Tillerson. 

Gassforsyningen gjenopprettet etter ulykke i Østerrike

Gassleveransen til flere europeiske land, som ble brutt etter en eksplosjon ved et anlegg i Østerrike tirsdag, er i ferd med å bli gjenopprettet.

Spania tar beslag i boligen til Catalonias tidligere president

En spansk domstol slår fast at det skal tas beslag i boligen til Catalonias tidligere president Artur Mas. 

– Åsegarden er perfekt for flerbruk

Lanserer idé om nytt lokalt Idretts-Mekka

– Idretten er utålmodig

Idrettsrådet ber Harstad kommune om å få opp farten.