Gisler frigitt etter 16 måneders fangenskap i Irak

26 gisler, blant dem medlemmer av kongefamilien i Qatar, er frigitt, 16 måneder etter at de ble tatt til fange av opprørere i Irak, opplyser irakiske kilder.

Gruppen, som drev jakt med falker, ble bortført fra en leir i det sørlige Irak i desember 2015. Fredag ble de ifølge anonyme irakiske kilder frigitt og overlatt til innenriksdepartementet i Bagdad.

Ifølge kildene har det lenge pågått forhandlinger mellom Iran, Qatar og den libanesiske Hizbollah-militsen, og det skal være ubetalt millioner av dollar til ulike sunnimuslimske og sjiamuslimske grupper for å sikre frigivelse av gislene.

Det er ikke kjent hvem som har holdt de 26 som gisler, og myndighetene i Qatar har ennå ikke bekreftet at de er løslatt.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Dansk politi tror Walls kropp ble utstyrt med metall for at liket skulle synke 

Dansk politi sier de har funnet størknet blod fra Kim Wall i ubåten til Peter Madsen og at liket var utstyrt med metall, angivelig for at det skulle synke.

Nord-Korea legger fram ny rakettplan 

Nord-Korea har lagt fram planer for en opptrapping av landets rakettprogram. Regimet skal blant annet være i gang med produksjon av en ny rakettmodell. 

Håp om nye tider i Angola etter valget

Valget i Angola gir håp om endringer i det svært fattige og korrupsjonstyngende landet. For første gang på 38 år skal en ny president overta makten. 

Redd Barna: 70.000 barn står i fare for å dø av sult i Kenya

Kenya står på randen av en sultkatastrofe, advarer humanitære organisasjoner som nå ber om mer bistand fra det internasjonale samfunnet.

Politiet brukte tåregass på Trump-demonstranter

Politiet brukte tåregass på demonstranter som hadde møtt opp for å protestere mot USAs president Donald Trump i Phoenix.