Vinn eller forsvinn for København mot Sheriff

FCK-trener Ståle Solbakken peker og forklarer under trening med FCK i København. Torsdag må danskene vinne mot Sheriff Tiraspol for å ha håp om avansement i Europaligaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ståle Solbakkens FC København leter etter en etterlengtet opptur med avansement i Europaligaen. Men det er ikke sikkert at seier mot Sheriff Tiraspol er nok.

Solbakkens mannskap sliter mer en normalt i sin hjemlige serie. Etter 18 kamper ligger de regjerende mesterne 17 poeng bak serieleder Brøndby på en femteplass. Hele sju ganger så langt har det danske hovedstadslaget gått av banen med tap, noe som er uvant kost for laget som gikk ubeseiret gjennom serien i fjor.

Derfor kan en seier i europaligakampen mot Sheriff Tiraspol gi en etterlengtet opptur i form av avansement til utslagsrundene. Men det er ikke sikkert at en seier er nok.

– Det vil være en fiasko om vi ikke går videre. Nå har vi hjemmekamp, og vi kan ta oss videre med seier, sier FCK-spiller Nicolai Boilesen til Ritzau.

Han sier laget er under press før kampen, men at han ikke tenker mye på det.

– Man er alltid under press hvis man spiller i FC København. Det vil alltid forventes at man vinner serien og gjør det bra i Europa.

Vrient regnestykke

Sheriff leder gruppen med ni poeng, ett foran Lokomotiv Moskva, tre foran FC København og sju foran allerede utslåtte Fastav Zlín.

Dersom FCK og Lokomotiv Moskva vinner sine kamper er Solbakkens menn videre som gruppetoer med ni poeng. Det er samme poengsum som Sheriff, men danskene går videre på innbyrdes oppgjør.

Vinner FCK og Lokomotiv taper blir det danske hovedstadslaget gruppevinner, mens Sheriff blir gruppetoer.

Det er først hvis FCK vinner og Lokomotiv Moskva spiller uavgjort regnestykket begynner å bli vrient. Da ender de tre lagene med ni poeng hver, og alle vil ha fem poeng i innbyrdes oppgjør. Da teller innbyrdes målforskjell.

Må vinne med to mål

Vinner Ståle Solbakkens lag med to mål mot Sherfiff får de beste innbyrdes målforskjell, og er videre. Med ettmålsseier vil alle tre lagene også ha lik målforskjell i innbyrdes kamper, og da avgjøres det på antall scorede mål i innbyrdes kamper. Og det er her FCK sliter. Skal FCK gå videre med ettmålsseier i nevnte tilfelle må København score fire eller flere mål.

Dermed må Solbakken vinne mot moldoverne for å i det hele tatt ha mulighet til å ta seg videre.

– Jeg synes vi har levert stabilt spill i Europa. Men det spiller ingen rolle hvis vi taper mot Sheriff, da har alt vært bortkastet, sier Boilesen.

– Men går vi videre etter et så dårlig år vil det være positivt. Da får vi mer europeisk erfaring som lag, sier forsvarsspilleren.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Sjokkert dansk håndballekspert: – Resten av VM blir oppvisningskamper for Norge

Europas kanskje mest anerkjente håndballkjenner tar helt av etter Norges Russland-slakt. – De var som en tsunami. Norge kan ikke tape i VM, sier Bent Nyegaard.

Assist for Zucca i bortetap

New York Rangers røyk på et 2-3-tap borte mot Ottawa Senators onsdag. Mats Zuccarello kunne notere seg for en assist.

Aktoratet vil ha fellende dom i FIFA-rettssaken

Aktoratet i rettssaken mot tre tidligere FIFA-topper ba onsdag om at de dømmes på alle punkter som følge av «overveldende» beviser.

Manchester City satte seiersrekord

Manchester City satte ny Premier League-rekord med sin 15. strake seier da Swansea ble knust 4-0 på eget gress onsdag.

Ajer og Celtic forsvarte forspranget

Kristoffer Ajer spilte hele kampen da Celtic foran 53.883 tilskuere slo Hamilton 3-1 og forsvarte sin fem poengs luke på tabelltopp i skotsk eliteserie.