Tallknusere tror på Chelsea mot Barcelona

Chelsea-manager Antonio Conte må ifølge statistikken mest sannsynlig spille mot Barcelona i mesterligaens åttendedelsfinale. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB scanpix.

Mandag trekkes åttedelsfinalene i mesterligaen i fotball. Tallknusere har kommet fram til at det er størst sannsynlighet for at Chelsea møter Barcelona.

I trekningen i Sveits mandag blir mesterligaens gruppevinnerne trukket mot gruppetoerne. Samtidig foreligger det enkelte tilleggskrav, som at et lag ikke kan få motstander fra eget land eller noen man har spilt mot i gruppespillet.

For Chelsea, som ble nummer to i sin gruppe, betyr det at kun tre lag kan komme opp av hatten: Barcelona, PSG og Besiktas.

VG skriver torsdag at statistikkekspert Alexis Martín-Tamayo har regnet seg fram til at sjansen er desidert størst for at Chelsea blir trukket mot Barcelona.

Ifølge Martín-Tamayo er det 43,747 prosents sjanse for at engelskmennene trekkes mot det spanske storlaget.

Det er også stor sannsynlighet for flere storkamper. For Real Madrid, også de gruppetoer, er det 55 prosent sjanse for å møte en av de engelske gruppevinnerne Manchester United, Manchester City og Liverpool. Madrid-klubben kan ikke møte Tottenham da lagene var i samme gruppe.

Det er også nesten 75 prosents sjanse for at Juventus trekkes mot en av de fire engelske gruppevinnerne. Manchester United og byrival City har begge 55 prosent sjanse for å bli trukket mot enten Real Madrid, Juventus eller Sevilla.

Det finnes også en rekke variabler for forskjellige andre utfall, men hvem som ender opp med hvilken motstander trekkes altså førstkommende mandag.

For ordens skyld: Barcelona, PSG, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool, Roma og Besiktas vant sine grupper, mens Real Madrid, Bayern, Juventus, Sevilla, Chelsea, Porto, Sjakthar og Basel ble gruppetoere.

(©NTB)

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Assist for Zucca i bortetap

New York Rangers røyk på et 2-3-tap borte mot Ottawa Senators onsdag. Mats Zuccarello kunne notere seg for en assist.

Aktoratet vil ha fellende dom i FIFA-rettssaken

Aktoratet i rettssaken mot tre tidligere FIFA-topper ba onsdag om at de dømmes på alle punkter som følge av «overveldende» beviser.

Manchester City satte seiersrekord

Manchester City satte ny Premier League-rekord med sin 15. strake seier da Swansea ble knust 4-0 på eget gress onsdag.

Ajer og Celtic forsvarte forspranget

Kristoffer Ajer spilte hele kampen da Celtic foran 53.883 tilskuere slo Hamilton 3-1 og forsvarte sin fem poengs luke på tabelltopp i skotsk eliteserie.

Bortepoeng for Thorsnes

Morten Thorsby og hans Heerenveen kjempet seg til ett poeng med 1-1 i bortekampen mot Feyenoord i nederlandsk fotball onsdag.

Asbjørn ble reddet mens "Ylva" herjet:

Takker luftens helter for livet

HIL har styrket klubbledelsen

Ei kvinne og sju menn leder HIL fram mot årsmøtet i februar.

Du avgjør hvem som får idrettsprisen

Fem kandidater kjemper om idrettsprisen. Du bestemmer hvem.

– Åsegarden er perfekt for flerbruk

Lanserer idé om nytt lokalt Idretts-Mekka

– Idretten er utålmodig

Idrettsrådet ber Harstad kommune om å få opp farten.

130 år - 130 historier:

Fikk tilbud om å bli proff

Han startet sin karriere på HIL. Nå er han tilbake.